Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Konsert med Karin Boye-dikter

”Slagen och sargad och skövlad väl tusende gånger sjunger hon trotsigt den eviga livslustens sånger.” Välkomna till en konsert med Karin Boyes dikter i sång.

Karin Boyes poesi förknippas ofta med mörker och svårmod, och den som känner till hennes liv och verk vet nog allt som oftast att det inte alltid var ett lätt liv att leva. Men, få är de människor vars liv alltid är en dans på rosor och studsande på fluffiga moln.
De dagarna finns, men likaså finns vardagar och dagar som gärna får gå lite fortare. Karin Boyes samlade dikter omfattar, med träffsäker direkthet och kristallklar symbolik, hela mänsklighetens spektrum och vår kapacitet att känna och tro.
Det är detta fulla spektrum som kompositören och arrangören Knut Olav Rygnestad har fångat i sina tonsättningar av texter från Karin Boyes diktsamling Moln, som kastades på honom av sångerskan och scenkonstnären Therese Ramstedt. Under sitt samarbete har de spelat in ett tiotal av Karin Boyes dikter i nya tonsättningar, flera av dessa i Svenska kyrkan i London, och presenterar nu sitt första fulla konsertprogram dedikerat till Karin Boye.
Dikterna kommer att sjungas på svenska men reciteras på engelska av inbjudna gäster som inkluderar andra londonbaserade sångare, musiker och skådespelare. Den 28 april, när våren kämpat sig fram, firar vi tillsammans människans kapacitet att äga och bejaka omåttligt uttrycksfulla känsloliv.

Therese Ramstedt och Knut Olav Rygnestad. Bild: James Raby