Han talar om livets lekplatser

Peter Nätterdal är föreläsare på Torsdagsträffen den 9 maj. Utifrån sin bok ”Det finns en lekplats i London” berättar han om hur funktionshinder och begränsningar på ett särskilt sätt kan lära oss om konsten att vara människa.

Peter Nätterdal, är pastor och leg psykoterapeut. Han är verksam inom Svenska kyrkan, St Lukas och Equmeniakyrkan och bor i Göteborg med sin familj.
Hans relation till sin dotter, som har Downs syndrom, har fört honom till olika lekplatser. Lekplatsen berättar för oss att livet i första hand inte ska klaras av utan levas, utifrån de vi är.
”En personlig, poetisk, avskalad och teologisk bok med stundtals bländande associationer och vändningar”, skriver en av recensenterna.
På Adlibris och Bokus webbplatser ger författaren denna beskrivning:
Det finns en lekplats i London. Det var där det började. Vi var lite bortkomna i den stora staden. Bortkommen – som man kan vara i livet. Var ligger det? Den där platsen som får en att hitta hem. Hitta hem till sig själv. Vi kom till lekplatsen, för att slå dank en stund. Lekplatsen var inget mål. Lekplatsen var inte Big Ben eller Madame Tussaud. Den var inte storslagen. Den var oansenlig. Som ett Betlehem för länge sedan. När vi kom till lekplatsen kom Angelica hem. Efter en stund hittade jag också hem. Det var ingen attraktion vi sökte oss till. Det var i stället en plats som gavs åt oss. Något nedtecknades i mitt hjärta – som ett gåvominne. Det är lekplatserna i livet som räddar oss.”

Anmäl dig till Torsdagsträffen senast tisdag 7 maj på 020 7723 5681 eller e-post office@swedishchurch.com