Festival hyllar svensk musik

I dagarna tre, 20-22 september, intar Northern Star Festival kyrkan och bjuder på ett kammarmusikprogram som hyllar den svenska 1700-talsmusiken.

På fredagen inleds festivalen klockan 19.30 i Svenska salen, med en föreställning som bjuder på mycket Bellmanvisor.
Lördagkvällen bjuds det på en finstämd konsert i kyrkan, med bland annat flöjt, gamba och teorb. Precis som kvällen innan så kommer det på lördagen att finnas möjlighet att köpa förfriskningar både före konserten och i pausen. Helgen avslutas på söndagen med att Northern Star Festival medverkar tillsammans med Ulrika Eleonora kyrkokör under högmässan.
Bakom arrangemanget står Flauguissimo Duo, det vill säga Johan Löfving och Yu-Wei Hu. I Northern Star Festival får de dessutom sällskap av gästartister som Consone Quartet och sopranen Andrea Ekelund.
– Klassisk musik behöver inte vara svårtillgänglig, säger Johan Löfving. Vi vill visa på att man kan skapa genuin gemenskap och feststämning utan att för den skull tumma på kvalitén. Dessutom vill vi sprida den svenska musikskatten och sätta kyrkan på kartan som ett av Londons bästa och mest intima rum för kammarmusik.
Så boka in en helg av högkvalitativ klassisk musik i en festival full av gemenskap och härlig feststämning!

Bild: Yu-kuang Chou (Pop Photo)

Text: Åsa Svensson