Elin och Rebecca är årets volontärer

Nu har vi två nya volontärer hos oss. Elin Pihl och Rebecca Ferding ska under ett år baka många, många kanelbullar och delta i kyrkans olika verksamheter.

Varje år har två personer möjlighet att jobba som volontärer i Svenska kyrkan i London. Inför 2019 kom det in ett 20-tal ansökningar. Efter urval och intervjuer erbjöds Elin Pihl och Rebecca Ferding ett år i London – och det året har nu börjat.
Redan tredje dagen gjorde de sitt första kanelbullebak – och många, många fler lär det bli. Kaffe, te och kanelbullar är stående inslag i cafémenyn och en av många anledningar för svenskar och britter att söka sig till kyrkan.
En stor del av volontärernas arbetstid är förlagd till köket, där de under kocken Stina Envalls ledning både lagar mat och bakar. Volontärerna deltar också vid gudstjänster och i andra aktiviteter i kyrkan.

24-åriga Elin Pihl är från Halmstad. Där bor hennes föräldrar och syskon, strax utanför centralorten. Elin har jobbat inom Halmstads församling på fritid och ledigheter, hon har gått musikhögskola och nyligen varit i USA som au pair. Musik och film finns på den framtida önskelistan.
– Jag vill jobba med något kreativt, och hoppas det här året komma fram till vad jag vill göra, säger Elin.
Just nu skriver hon på en musikal, ”lite Disney-stil” – och vem vet, kanske det blir något smakprov under det här året?

Rebecca Ferding har tagit en paus i engelskastudierna i Lund. Studier som hon vill ska leda till ett eget författarskap eller jobb som gymnasielärare i engelska och religion. Idéerna och skrivarlusten inriktar sig på ungdomsfantasy på engelska – kanske också det något vi hinner få läsa under året?
Rebecca är 22 år och uppväxt på Aspö utanför Karlskrona. Där finns föräldrar och syskon, och där hoppas Rebecca också kunna bosätta sig så småningom.
Även hon har jobbat och på andra sätt varit aktiv inom Svenska kyrkan, och också sjungit i kör.
– Det här året hoppas jag lära mig mer om mig själv, lära mig laga mat – och upptäcka London, säger hon.

Text: Mona Davidsson

Både syjuntan och stay & play startade för terminen den här eftermiddagen, och de nya volontärerna Rebecca Ferding och Elin Pihl presenterades för grupperna Bild: Mona Davidsson