Foto: Privat

Cecilia Gatehouse tecknar med ståltråd

Konstnären Cecilia Gatehouse arbetar med ståltråd och textil och skapar verk som är inspirerade av naturen. Vid Torsdagsträffen den 13 februari berättar hon om sitt konstnärsskap, men ger också tankar om tidens gång och resan genom livet. Hennes verk finns att se i caféet i februari-mars.

”Jag vill att det ska se ut som en skiss, en akvarell direkt på väggen.”
Cecilia, ursprungligen från Göteborgstrakten, är konstnär och bosatt i England sedan 1993. Som så många andra hade hon träffat en brittisk man och hamnade här. Paret har två barn och bor på landsbygden i Bedfordshire. På 1990-talet hade hon förmånen att gå en konstutbildning på University of Hertfordshire.
Materialet Cecilia använder är till stor del ståltråd och hon kombinerar det med textil som hon målar och syr i. Att jobba med ståltråd tillåter henne att ”teckna” utan att vara begränsad av formen på ett papper eller en linneduk och kan också på detta vis arbeta i större skala.
Tittar man närmare så ser man att detaljer såsom knappar, pärlor och spets ofta är inlagda, föremål som skulle kanske ha slängts har fått en ny mening och används till något nytt.
Tankar om tidens gång och resan genom livet, genomsyrar ofta hennes skapande. Inspirationen hämtar hon från naturen, fotografier, egna upplevelser och fantasi. Bilder, färg och mönster från England, Sverige och Malaysia, där hon tillbringade sin barndom som missionärsbarn, blandas.

www.ceciliagatehouse.co.uk