Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Birgit Ackroyd vårens sista utställare

Akvareller – med både landskap och nakna kroppar – avslutar vårens utställningsperiod i caféet. Birgit Ackroyd, bosatt på Isle of Wight, hämtar de flesta motiven från sina resor världen över. Utställningen pågår från 25 maj till i början av juli.

Den 19-åriga Birgit Häggman ville gå på konstskola, men föräldrarna sade nej. Då lämnade hon Sverige tre månader före studentexamen, och kort därefter hade hon gift sig med britten John Ackroyd.
Paret hade ett intensivt liv, både yrkesmässigt och privat. Numera bor Birgit ensam i ett charmigt hus i Cowes, och trivs med vännerna och en älskad trädgård.
Birgit hade inte förrän efter pensionen möjlighet att börja det konstnärsliv som hon längtat efter så många år. Den teknik hon fastnade för var akvarell, och det har blivit hennes främsta uttryckssätt. Många motiv är hämtade från hennes cykelturer i främmande länder – Indien, Kuba, Vietnam till exempel – men också från Sverige.
Nu ställer hon ut i kyrkans café till i början av juli. Förutom de verk som hänger på väggarna finns såväl kort som oinramade tavlor att köpa.

Text och foto: Mona Davidsson

Birgit Ackroyd bor i Cowes, och har en ateljé i sin trädgård. Inspiration hämtas oftast från hennes många resor i världen. Bild: Mona Davidsson