Andrew Jelly i ord och bild

Andrew Jelly är årets första konstnär som ställer ut i Svenska kyrkans lokaler. Vid Torsdagsträffen den 7 februari berättade han mer om sitt konstnärskap, och de verk som finns att se i café och trapphus.

Andrew Jelly bor i Bedford med sin svenska fru Mia, och de är båda trogna gäster vid olika arrangemang i Svenska kyrkan.
Som konstnär arbetar han främst med skulptur, teckning och keramik. Han använder gärna kolkrita, och resultatet blir tavlor med dramatik och en inte sällan mystisk och lite hotfull karaktär.
Hans skulpturer är nonfigurativa, och utmanar i form, balans – och obalans.
– Jag roas av en process där resultatet inte är förutbestämt, förklarar Andrew på sin webbsida som finns HÄR.
Den konstnärliga utbildningen påbörjades redan i mitten av 1960-talet och ledde senare till egen undervisning i Storbritannien och Schweiz. Andrews konst är även den uppmärksammad internationellt.
Ett av hans verk, den 2,4 meter höga Christus Rex, finns till exempel att se i katedralen i Honiara, huvudstad på Salomonöarna.
Utställningen i Svenska kyrkans lokaler består av tavlor i olika format och finns att se till i slutet av mars.

De tre träden (2018) av Andrew Jelly. Bild: Privat