Foto: Mona Davidsson

Årets Lucia-veckor är slut

Under ett par decemberveckor arrangerar vi - och medverkar i - ett stort antal luciagudstjänster. Nu tackar vi körsångare, besökare och volontärer för i år och önskar er alla en riktigt god jul.

Under ett par decemberveckor hålls luciagudstjänster - i Ulrika Eleonora, Southwark Cathedral och detta år i S:t Paul's Cathedral.
Vår egen kör sjunger vid mer än ett dussin tillfällen, för närmare femtusen åhörare.
I andra städer medverkar med präst och musiker, och träffar många, många svenskar och britter som njuter av luciasångerna och den speciella stämningen.

Bilderna nedan är från 2019 och ger glimtar både från förberedelser och från stämningsfulla stunder i kyrkan.
Foto, Brighton: Mona Davidsson
Foto, Ulrika Eleonora: Mona Davidsson
Foto, Southwark Cathedral: Mona Davidsson
Foto, St Paul's Cathedral: Guy Frederick

Karin Thyselius, solist i St Paul’s

 − Som svensk är Lucia något man nästan tar för givet. Men när man är utlandssvensk och har egna barn känns det extra viktigt att kunna visa dem våra svenska traditioner. Därför är det en glädje att vara solist vid Lucia i St Paul’s Cathedral.
Det säger sopranen Karin Thyselius, solist vid Lucia i St Paul’s Cathedral den 13 december.

Karin Thyselius Foto: Privat

Karin föddes i Stockholm och flyttade till London 1997 för att studera vid Guildhall School of Music and Drama.
Hon var finalist i Robert Schumann International Lieder Competition i 2004 och tog även pris i tävlingarna Susan Longfield Schubert Lieder Competition samt Bromsgrove Young Musicians Platform under 2002.
Karin har uppträtt runt om i Storbritannien, Europa och Sverige som solist i en rad kända uppsättningar. Hon har musicerat med pianisten Eugene Asti samt gjort konserter för London Song Festival. Karin har uppträtt i Nederländerna med pianisterna Tobias Krampen och Alice Turner och dessa konserter har sänts på radio. Hon har även uppträtt på en konsertturné i Asien.
Karin Thyselius är gift med en amerikan och har två barn.

Mer information finns här: www.karinthyselius.com