Svenska kyrkan i London Besöks- och postadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London

Tack för i år, Lucia

Under ett par decemberveckor har vi arrangerat - och medverkat i - ett stort antal luciagudstjänster. Följ med på en bildkavalkad från Brighton, Birmingham och London.

Lördagen den 1 december styrde en buss med körsångare och personal till Brighton. St Bartholomews church var fullsatt inför luciagudstjänsten, som inleddes just när skymningen lagt sig över staden.
Det var starten på ett par veckor av luciagudstjänster - i Ulrika Eleonora, Southwark Cathedral och Westminster Cathedral.
Vår egen kör har sjungit vid mer än ett dussin tillfällen, för närmare femtusen åhörare.
I andra städer har vi medverkat med präst och musiker, och träffat många, många svenskar och britter som njuter av luciasångerna och den speciella stämningen.
Bilderna här intill ger glimtar både från förberedelser och från stämningsfulla stunder i kyrkorna.
Foto, Brighton: Mona Davidsson
Foto, London: Åsa Westerlund