Svenska kyrkan i London Besöks- och postadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London

Komminister 100%

sök senast 15 september

Om Svenska kyrkan i London
Svenska kyrkan i London har i mer än 300 år varit en plats för gemenskap, glädje, delande och mognad. Mötesplatserna är många, allt från öppet hus, söndagsskola, konfirmander, ung i London till gudstjänster, körer, syjunta, torsdagsträffar, soppluncher, konserter och seniorluncher. Många möten sker i kyrkan och caféet, men det sker även hembesök, sjukbesök samt skolbesök. Hjälp till svenskar i nöd är vår vardag. Söndagar och festdagar firar vi med glädje; såväl julmarknad, Lucia och midsommar som barndop, vigslar och begravningar.

Vi samlar svenskar på många platser runt om på de brittiska öarna till gemenskap och gudstjänst. Fira, leva och mogna i livet i gemenskap är vårt uppdrag. Vi har en kyrka, Ulrika Eleonora i London, men ett antal växande verksamhetsplatser runt om på de brittiska öarna. I kyrkan finns ett arbetslag på 13 anställda (3 utsända från Sverige, övriga lokalt anställda) och många hundra frivilliga.

Som komminister i London, Ulrika Eleonora församling, ingår du i ett team av medarbetare. Förutom kyrkoherde finns två diakoner, en musiker, församlingspedagog, kommunikatör, ekonom, fundraiser, husmor, två volontärer samt några ”timanställda”. Vi ansvarar naturligtvis för de områden som tjänsterna är till för och bistår varandra med det som behövs under året.

Läs gärna mer om verksamheten i London på www.svenskakyrkan.se/london.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett dynamiskt och varierande arbete med gudstjänster och samlingar samt kyrkliga handlingar i London på de brittiska öarna, konfirmationer tillsammans med församlingspedagog, hembesök, sjukbesök, samtal, medverka i vår öppna förskola tillsammans med barn- och barnfamiljer (Stay and play), kontakter med studenter vid Svenska skolan, ekumeniska kontakter i Southwark stift. Du kommer även att delta vid våra större arrangemang och middagar som vårfest, julmarknad, Lucia, melodifestival etc. samt naturligtvis i övrigt bistå i församlingsverksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker en präst som arbetat minst fem år efter pastorsadjunktsåret. Du har erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan i Sverige eller i utlandet. Eftersom verksamheten är omfattande behöver du vara villig att jobba med det mesta inom kyrklig verksamhet. Flexibilitet och service står i fokus och rollen kräver en kulturell medvetenhet samt ett gott ledarskap som skapar engagemang och delaktighet inte minst i mötet med våra hundratals ideella. Tidigare utlandserfarenhet är meriterande. Körkort är inte ett krav men det ger större flexibilitet åt arbetsgruppen om du har det.

Som person tror vi att du som trivs i tjänsten är social, trygg och stabil och ser situationens möjligheter och begräsningar. Vi tror att du är initiativrik, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är inriktad på samarbete med andra såväl ideella som anställda medarbetare. Vi tror vidare att du är lyhörd och kommunikativ samt välorganiserad och gillar att jobba i team.

Övrigt
Eftersom samtliga anställda inom Svenska kyrkan i utlandet arbetar med barn och ungdomar kommer arbetsgivaren begära utdrag ur belastningsregistret av slutkandidaten. Sökande ska själv beställa utdraget via Polisens hemsida. Observera att handläggningstiden är ca 2 veckor. Motsvarande utdrag från England krävs också. Anställning förutsätter också att hälsostatus möjliggör försäkring samt att myndigheter i London godkänner erforderliga tillstånd. Bostad i centrala London erbjuds.

Tillträde
Tjänsten har en förordnandetid på tre till fem år och tjänstgöringsgrad 100%. Tillträde i februari 2019, eller enligt överenskommelse. Intervjuer är planerade till 1 oktober i Uppsala.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av
Kyrkoherde Eric Muhl, +44 7785 30 80 67, skicka gärna ett sms så ringer Eric tillbaka.

Fackliga representanter
Jonas Bodin, (KyrkA) Liselotte Rogberg, (Vision) och Susanna Henriksén (Jusek). Samtliga fackrepresentanter nås med fördel via mail.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt kopia på prästbrev. Ansök via denna länk senast den 15 september 2018.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.