Svenska kyrkan i London Besöks- och postadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London

Diakon 100%

Rekrytering pågår

Vi söker en diakon med gedigen erfarenhet av diakonalt arbete i församling i Sverige, i Svenska kyrkan i utlandet eller i anglikanska kyrkan.
Vi önskar att du:

- trivs med att arbeta med gruppverksamhet, hembesök, sjukbesök och enskilda samtal över hela Storbritannien och Irland.
- har förmåga att skapa mötesplats i kyrkan för såväl gamla som unga.
- är social och har lätt att ta kontakt med och skapa relationer med såväl kyrkobesökare som ideella.
- har förmåga att se andra människors resurser och låta andra växa i uppgifter.
- trivs med en levande, kristen församling som har sitt ursprung i olika kyrkliga traditioner och möter medlemmar av vitt skilda ursprung och bakgrunder.

Vi erbjuder Dig att arbeta tillsammans med oss i arbetslag och verksamheter i en engagerad församling där Du är med och bär upp verksamheten i teamet av ideella och personal.

Vi vill att du

- är diakon i Svenska kyrkan
- har en karitativ eller pedagogisk grundutbildning
- har erfarenhet av att ha enskilda samtal och av församlingsarbete
- trivs med att vara värd för och möta, inspirera och engagera alla olika åldrar i gudstjänster och verksamheter
- har B-körkort och är bekväm med engelskan som språk

Denna anställning är en lokal anställning av kyrkorådet i London.
Domkapitlet i Visby prövar behörighet till tjänsten.

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av:
Kyrkoherde Eric Muhl, +44 7785 308067
Kyrkorådets ordförande London, Madelaine Mason telefon +44 20 86214233
Diakon Helen Calner, +44 7920 061752

Välkommen med din ansökan via e-post till Sarah Skansing
Ansökan ska innehålla personligt brev, cv och kopia på diakonbrev.

Senast den 8 mars vill vi ha din ansökan och vi kommer att hålla intervjuer 19 och 21 mars.