Svenska kyrkan i London

Svenska kyrkan i London Besöksadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London

Chalmersspexet Bob 2017

Magnus Ladulås i London 18 november

Som vanligt gästas London av Chalmersspexet Bob i november och håller två fantastiska föreställningar med middagar. Årets datum är 17 & 18 november. Biljetter till den 18 november köper du här. Är du intresserad av att gå den 17 november, kontakta Eric Muhl

MAGNUS LADULÅS - Chalmersspexet Bob 2017
Året är 1266, och Sveriges framtid ser ljus ut. BirgerJarl har nyligen instiftat huvudstaden Stockholmoch sitter nu på sin kammare för att verkställa nya, storslagna planer. Men något lurar i skuggorna.Plötsligt ligger Birger död. Drygt 20 år senare sitter äldste sonen Valdemar på tronen och försöker efter bästa förmåga följasin fars testamente. Yngste sonen Magnus oroarsig över situationen i landet, varför är bönderna såmissnöjda? Från Italien beger sig nunnan Clara norrut, med den starka övertygelsen att även svenska hedningar kan kristnas. Men på landsbygden går det vilt till, präster försvinner, hem drabbas av inbrott och lador våldgästas. Vidskeplighet har slottet i ett fast grepp, det ryktas till och med om spöken. Kan Claras planer gå i lås? Hur ska kung Valdemar leva upp till sin fars arv? Kan Magnus förhindra ett blodigt bondeuppror? Och vad pågår egentligen på slottet?

Välkommen att hänga med på ett äventyr med mycket musik, humor och dans! Vi ses på föreställningen!

Lite kort om Chalmersspex
Ett Chalmersspex handlar alltid om en nu icke levandehistorisk person och föreställningen visar hur saker ochting egentligen gick till, istället för den felaktiga (och betydligt mindre roliga bild) som historieberättarna oftast beskriver. Årets spex byggs upp av 32 goa chalmerister som tillsammans skapar en fantastisk föreställning fylld av finurlig dialog, välljudande låtar och kreativ scenografi.

BOKA BILJETTER TILL SPEXET