Foto: carlstromphotography.com

Är du vår nya komminister?

Sök senast 24 maj 2020

Som komminister i Ulrika Eleonora församling ingår du i ett team av medarbetare. Förutom kyrkoherde finns det en diakon/en diakoniassistent, en musiker, husmor, församlingspedagog, ekonom, administratör, fundraiser samt två volontärer. Vi ansvarar naturligtvis för de områden som tjänsterna är till för och bistår varandra med det som behövs under året.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

• Gudstjänster och samlingar samt kyrkliga handlingar i London och på övriga orter.
  • Konfirmander tillsammans med församlingspedagog.
  • Barn- och barnfamiljer i ex. Öppet hus.
  • Hembesök, sjukbesök, samtal.
  • Kontakter med Svenska skolan och studenter.
  • Ekumeniska kontakter i Southwark stift
  • Delta vid våra större arrangemang och middagar som julmarknad, Lucia, melodifestival etc.
  • Samt naturligtvis i övrigt bistå i församlingsverksamheten.

Kvalifikationer

Du har arbetat som präst i församling inom Svenska kyrkan i minst fem år. Du behärskar engelska både i tal och skrift. Du uppskattar ett varierande och ibland omfattande arbete med  hela spännvidden inom kyrklig verksamhet.

Flexibilitet och service står i fokus och rollen kräver en kulturell medvetenhet samt ett gott ledarskap som skapar engagemang och delaktighet inte minst i mötet med våra hundratals ideella.

Som person är du social, trygg och stabil. Du är driven och välorganiserad och lockas av både möjligheter och utmaningar Du är inriktad på samarbete med andra såväl ideella som anställda.

Visstidsanställning på heltid med tillträde hösten 2020.

Klicka här för att komma till annonsen samt skicka in din ansökan

Närmre upplysningar om tjänsten lämnas av

Katarina Bäckelin, kyrkoherde

Lena Brolin, utlandschef