Orgelvisning för 10-åringar

Hur funkar en orgel?

I höst bjuder Lomma församling in alla barn i Lomma som fyller 10 år (även barn och ungdomar i andra åldrar är välkomna) i år att komma på orgelvisning i Lomma kyrka där man får lära sig hur en orgel fungerar. Barnen kommer bl. a. att få komma upp på orgelläktaren och se vad som döljer sig där, titta på spelbordet, lära sig om toner och tonhöjd, lyssna på kyrkans Willis-orgel samt bygga en egen orgel.

Visningen är anpassad för 10-åringar, men barn i närliggande ålder (företrädesvis äldre) är välkomna att vara med i mån av plats. Du kan anmäla syskon i samma anmälningsformulär. Max 15 barn och max en medföljande målsman per barn per visning. OBS! En orgel är ett dyrt och ömtåligt instrument, och du som vårdnadshavare är ansvarig för att avgöra om ditt barn är moget nog att t. ex. följa med upp på orgelläktaren och titta på mekanik, bälgar och pipor där, utan att vidröra någonting. Det går självklart bra att anmäla sig till visningen och hoppa över besöket på orgelläktaren. Vi rekommenderar en lägsta ålder på 10 år för att gå upp på orgelläktaren.

Med anledning av pandemin kommer målsmän att få följa visningen från anvisade platser i kyrkbänkarna (såvida det inte finns lediga platser på visningen), medan barnen går runt i mindre grupper på de olika stationerna. Anmälan via församlingens hemsida senast torsdag 10/9 kl. 12.00. Vi erbjuder följande visningstillfällen (varje visning tar cirka 50 min): Måndag 14/9: 16.00 17.30 19.00 Tisdag 15/9: 16.00 17.30 19.00 Tisdag 22/9: 16.00 17.30 19.00 OBS! DO-orgeln (den orgeln som man kan bygga själv) kommer också att finnas på plats efter konserten lördag 19/9 kl. 11: I filmens värld. Vi reserverar oss för inställda visningar om antalet anmälda är för få, och ber er därför att rangordna flera alternativ, så att vi kan erbjuda annan visning om ditt förstahandsalternativ blir inställt.

Vi skickar bekräftelse på din anmälan fredag 11/9.

Anmälan sker via formuläret nedanför.

Bästa hälsningar,
Petra Hessung och Thomas Wallin, organister i Lomma församling.

NAMN och födelseår på syskon som vill följa med (och deltaga i visningen som aktiva deltagare):

Vårdnadshavare önskar deltaga i visningen som aktiv deltagare i mån av plats:

Rangordna de visningsalternativ du önskar (skriv 1 på ditt förstahandsval, 2 på ditt andrahandsval, o.s.v).