Vårens orgelkonserter

Tre orgelkonserter är inbokade under våren. Här finns datum och presentation på de organister som håller i konserterna.

Lördag 21 mars kl. 15.00. Fri entré.

Franska klanger                                                                                                             Thomas Wallin, orgel

Fadderkören från S:t Andreas kyrka, Malmö.

Församlingens nye organist Thomas Wallin bekantar sig med sin nya husorgel till toner av Boëly, Franck, Fauré och Lefébure-Wély. Vi får bl. a. lyssna på Faurés Messe basse för damkör och orgel.

Lördag 18 april kl. 15.00. Fri entré.

Cathédrales
Karin Grönberg, orgel

Det bjuds på pockande, porlande och praktfulla orgelstycken när organisten Karin Grönberg kommer till Lomma kyrka och ger orgelkonsert. Med musik av bland annat Vierne, Bridge och Bach bjuds åhörarna på såväl dramatik som stillhet. Det hela blir till en orgelresa med minnen från katedraler, organister och orglar som har kommit att betyda mycket för henne.

Onsdag 10 juni kl. 19.00. Fri entré.

Beethoven Symfoni nr 5
Isabelle Demers, orgel

Lomma får besök av en av världens bästa organister! Isabelle Demers är född i Québec och utbildad vid The Juilliard School i New York.   Hon är idag bosatt i Texas, USA, där hon innehar en professur vid Baylor University. Med hela världen som arbetsfält har den Grammy-belönade Demers rönt stor uppmärksamhet från en hänförd kritikerkår. I Lomma kyrka bjuder hon på brittisk och amerikansk musik samt hyllar den 250-årsjubilerande Beethoven (1770-1827) med en egen transkription av hans 5 symfoni.