Gudstjänster

Söndagens gudstjänst samt dop, vigsel och begravning - vad gäller nu?

Gudstjänsterna i Lomma kyrka kan efter de senaste direktiven från regeringen inte genomföras på samma sätt som vanligt. Det är tråkigt och sorgligt men just nu nödvändigt eftersom vi alla behöver hjälpas åt för att stoppa smittspridningen.

Även om vi inte kan mötas på söndagarna ska du veta att en av våra präster, tillsammans med några få andra, ber för världen, vårt samhälle och för alla som lever i Lomma. Som en påminnelse om detta ringer klockorna som vanligt klockan 11. 

Varje söndag klockan 12 ringer vi tacksägelseringning i kyrkans klockor för dem som dött under veckan. Anhöriga inbjuds att delta vid denna stund. 

Begravningar genomförs med max 20 deltagare, exklusive präst, kyrkomusiker, begravningsentreprenör och vaktmästare. Dop och vigslar genomförs med max åtta personer närvarande, exklusive präst och kyrkomusiker. 

Alla veckans dagar är kyrkan öppen 9 till 15. Du är välkommen att bli stilla en stund, be, tända ljus, tala med någon av oss eller varför inte titta på vår julkrubba. 

Vi följer noga föreskrifterna och håller god hygien i Lomma kyrka. Handsprit finns tillgänglig för alla besökare.

På facebook och www.svenskakyrkan.se/lomma kommer vi varje vecka i advent lägga ut en hälsning. På nätet sänds varje vecka flera gudstjänster. Sök gärna upp Lunds domkyrka, vilka sänder direkt varje söndag klockan 11.