Söndagens gudstjänst samt dop, vigsel och begravning - vad gäller nu?

Gudstjänsterna i Lomma kyrka kan efter de senaste direktiven från regeringen inte genomföras på samma sätt som vanligt. Det är tråkigt och sorgligt men just nu nödvändigt eftersom vi alla behöver hjälpas åt för att stoppa smittspridningen.

Varje söndag klockan 11 ber någon av våra präster söndagsbön för världen, vårt samhälle och för alla som lever i Lomma. Max åtta församlingsbor har möjlighet att delta. För att vara säker på att få plats i kyrkan kan du anmäla dig till pastorsexpeditionen tfn 040-416120 eller lomma.forsamling@svenskakyrkan.se senast fredag klockan 12.

Varje söndag ringer vi tacksägelseringning i kyrkans klockor för dem som dött under veckan. Anhöriga inbjuds att delta vid denna stund.

Begravningar genomförs med max 20 deltagare, exklusive präst, kyrkomusiker, begravningsentreprenör och vaktmästare. Dop och vigslar genomförs med max åtta personer närvarande, exklusive präst och kyrkomusiker. Läs mer om dop, vigsel och begravning här.

Alla veckans dagar är kyrkan öppen 9 till 15. Du är välkommen att bli stilla en stund, be, tända ljus, tala med någon av oss eller varför inte titta på vår julkrubba.

Vi följer noga föreskrifterna och håller god hygien i Lomma kyrka. Handsprit finns tillgänglig för alla besökare.