Verksamhet för vuxna

Här hittar du all verksamhet som riktar sig till vuxna i första hand. För musik- & körverksamhet går du till fliken Musik i menyn.

Föredragskvällar

Med jämna mellanrum bjuder vi in spännande föredragshållare till S:t Lars som talar över angelägna och aktuella ämnen. Efter föredrag brukar vi fika och samtala tillsammans. Håll utkik i Löftet och på vår hemsida efter nästa tillfälle.
Ansvarig/vid frågor: kontakta Jesper Olausson

Fördjupningstillfällen

Särskilt under fastetid träffas vi för fördjupande samtal och undervisning kring vår kristna tro, ibland med inbjudna talare, ibland församlingarnas egna personal. Håll utkik i Löftet och i kalendern efter nästa tillfälle.
Ansvarig/vid frågor: kontakta Jacob Molén

Bibelstudium

Vad gör 40 personer regelbundet varannan tisdag i våra församlingar? Jo, umgås för att samtala om Bibelns olika texter. Det är spännande samtal!
Idala församlinghem, tisdag kl. 10 - ojämna veckor.
Rya kyrka & Frillesås församlinghem (se kalendern), tisdag kl. 19 - ojämna veckor.
Ledare:
Bengt  Holmberg

S:t Lars kyrka, onsdagar kl. 13 - jämna veckor (se kalendern)
Ledare: Carl-Magnus Adrian

Onsdagsluncher i S:t Lars

Varannan onsdag (med uppehåll under sommaren) serveras lunch i S:t Lars kyrka kl. 12. Vi börjar vi med middagsbön och därefter serveras det lunch i matsalen som efterföljs av exempelvis frågesport, sång eller annan form av underhållning.

• 12 Februari Utvandringen ifrån Sverige, Arne Ahlqvist, f.d. lärare &
    utbildningschef på Asta Zeneca
  • 26 Februari Glada kossan... livsglädje på allvar!, Elisabeth Ingvarsson, konstnär & ordhumeriker
  • 11 Mars Fåglar, läten & bibeln, Stig Johansson f.d. kyrkoherde
  • 25 Mars Hoppets änglar, Martina Vallerius, präst
  • 8 April Några tankar om tiden, Eva Ivarsson f.d. diakon
  • 22 April Kyrkan & hembygdens historia, Sune Börjesson aktiv i Ölmevalla
    Hembygdsgille & även f.d. polisman
  • 6 Maj Kyrkans konst & antikvarie, Annika Brantinger präst
  • 20 Maj Sång & musikglädje, manskören Gubbröran med körledaren Maria Blåberg

Välkommen!

Stickcafe

Vi träffas på torsdagar jämna veckor kl. 13 i S:t Lars kyrka med Marianne Ridderstad och Anna Johansson. Kom och handarbeta tillsammans. Vi umgås och hjälper varandra med råd och tips.
Välkommen!

Eftermiddagskaffe

Varannan torsdag på jämna veckor kl. 15 i S:t Lars kyrka severas det eftermiddagskaffe i S:t Lars.
Här hittar du en kravlös gemenskap över en kopp rykande färskt kaffe. Samtala, spela spel eller bara umgås.