Meny

Gudstjänst- och verksamhetsinformation med anledning av Coronapandemin!

Information om förändringar under rådande Corona-pandemi

  • Från och med vecka 13 kommer gudstjänst firas i Ölmevalla och Frillesås kyrkor. Övriga kyrkors gudstjänster sammanlyses till dessa två kyrkor. Under rådande coronapandemi bedöms det mest lämpligt att fira gudstjänsterna i dessa två stora luftiga kyrkorum. För aktuella tider, gå till vår kalender
  • Från och med måndag den 16 mars görs uppehåll i all veckoverksamhet som bedrivs i våra lokaler med fler än 5 deltagare i Löftadalens pastorat. Detta beslut är taget med anledning av Covid-19 pandemin.
  • Från och med fredag den 27/3 kommer Öppna förskolan, när det är möjligt, träffas utomhus. Läs mer i vår kalender för att hålla dig uppdaterad.
  • Nu startar vi upp möjligheten att få hjälp med inhandling av livsmedel för de som finns i riskgrupper och bör stanna hemma. Läs mer här.
  • Att delta i gudstjänster och nattvardsfirande hör till det mest centrala i det kristna livet. Gudstjänster är tillsvidare delvis undantagna från verksamhetsuppehållet och är nu smmanlysta till Frillesås- och Ölmevalla kyrkor. I bägge kyrkorna firas tillvidare gudstjänst varje söndag kl. 10.
    Våra kyrkor är relativt stora och man rekommenderas att sitta en bra bit från varandra. Handsprit finns tillgängligt vid ingången. Ta gärna med egen psalmbok.
  • Nattvardsutdelandet är anpassat efter rådande situation.
    Mer information om detta ges i samband med gudstjänsten.

För att hålla sig uppdaterad med vilka verksamheter som för närvarande är inställda hänvisar vi till vår digitala kalender.

Låt oss be för alla som arbetar inom hälso- och sjukvård och i ledaruppdrag. Vi är tacksamma för deras hängivenhet, fackkunskap och hårda arbete.
Låt oss också be för alla som pga pandemin drabbas av oro eller sjukdom.

Olle Hjortzberg-Nordlund
Kyrkoherde


Bevara oss, Herre,
under dina vingars skugga
i denna tid av osäkerhet och påfrestning.
Bevara och stöd de oroliga och rädda,
och lyft upp de nedstämda;
så att vi kan känna glädje i din tröst och omsorg
och veta att inget kan skilja oss från
din kärlek i Kristus Jesus vår Herre.
Amen.