Reformationsåret 2017

Här hittar du de gudstjänster och evenemang som har speciell Luther anknytning under 2017 i Löftadalens pastorat

Den 31 oktober 2017 är det 500 år sedan Martin Luther enligt traditionen spikade upp sina teser på porten till Wittenbergs slotts-
kyrka. Händelsen inledde reformationen som förändrade både
kyrkan och samhället på sin tid, och gör det fortfarande. Nedan hittar du de evenemang som har särskilt Luther-tema i Löftadalens pastorat under året. Om du vill fördjupa dig i Luther, reformationen och kyrkans arv kan du gå in på vår hemsida och klicka dig vidare. Vi ses!

Rya kyrka 2 mars kl. 18.00
“Martin Luther – om kamp och frihet.” Församlingskväll med Carl-Magnus Adrian.

Frillesås kyrka 5 mars kl. 18.00
Musikgudstjänst - Löftadalens Projektkör framför Actus Tragicus av Johann Sebastian Bach under ledning av Nóra Johansson Abaffy. Actus Tragicus är en av Bachs tidiga och mest kända kantater med texter av bland annat Martin Luther.

Gällinge kyrka 7 sept kl. 18.00
Föreläsning om Luthers koraler med Nóra Johansson Abaffy.
Musikalisk medverkan pastoratets musiker.

Ölmevalla kyrka 1 okt kl. 18.00
"Vår Gud är oss en väldig borg"
En viktig del av reformationen var musiken. Pastoratets Vokalensemble och Fjärås söndagskvällskör presenterar musik från olika länder och traditioner. Vi söker och finner kanske samband och kopplingar till reformationen och Martin Luthers syn på musiken i kyrkan.

Tölö kyrka 19 okt kl. 19
Per Ragnar och Patrik Sandin framför föreställningen “Luther-död eller levande”. Församlingarna i Kungsbacka kommun samverkar kring detta