Organist 100% till Ölmevalla och Landa församlingar i norra Halland

Nu rekryterar vi en organist med placering i Ölmevalla och Landa församlingar med Åsa som huvudort! De två församlingarna, liksom hela Löftadalens pastorat där församlingarna ingår, har ett omfattande musik- och körliv och sätter stort värde på musiken och sången i gudstjänster, verksamheter och församlingslivet i stort.

Därför söker vi nu dig som:

• Har ett stort engagemang för orgelmusiken och för gudstjänstens musik och sång. Du känner dig hemma i såväl äldre, klassisk kyrkomusik som nyare sakral musik och lovsång etc.
  • Brinner för musiken och är intresserad av att aktivt arbeta med att öka tillgängligheten, delaktigheten och musikens förmåga att kommunicera, såväl mer traditionell kyrkomusik som nyare musik
  • Tycker om att samverka med såväl andra musiker som övriga kollegor i arbetslaget kring kyrkomusiken och gudstjänstlivet samt deras utveckling i pastoratet
  • Tycker om att leda kör. Du trivs med att engagera och entusiasmera ideella i olika åldrar.

Detta erbjuder vi:

Ölmevalla och Landa församlingar har ett stort och varierat gudstjänstfirande, med såväl mer liturgiskt utformade som enklare gudstjänster, musikgudstjänster, lovsångsgudstjänster och äldregudstjänster m.m.

Vi arbetar för en musikalisk bredd som sträcker sig från äldre musik till nyare musikaliska uttryck. Pastoratet strävar efter att utifrån glädjen och kraften i musiken öka delaktigheten i musiken som uttrycksmedel och som uttryckssätt för att förmedla och gestalta tron.

Som organist i Ölmevalla och Landa är du samtidigt pastoratets organist. Arbetsplatsen är förlagd till S:t Lars kyrka och församlingsgård i Åsa.

I Ölmevalla kyrka finns en två-manualig, 23-stämmig Hammarberg-orgel byggd år 1971 som är väl underhållen och i S:t Lars kyrka en Hauptwerk-orgel ”OS-organum” med tre manualer från 2016.
I Landa kyrka finns en mekanisk orgel med fjorton stämmor (två manualer), byggd av Tostareds Orgelfabrik 1981 och renoverad på 90-talet.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att tjänstgöra vid gudstjänster, kyrkliga handlingar och andra samlingar, mestadels i Ölmevalla, S:t Lars och Landa kyrkor.

Du leder Ölmevalla-Landa kyrkokör som medverkar i församlingarnas gudstjänster. Tillsammans med en av våra kantorer leder du även Seniorkören. Som pastoratets organist är du huvudansvarig för pastoratets musikliv som du samordnar ihop med övriga kyrkomusiker. Du förbereder musik-gudstjänster och du är drivande i utvecklingen av kyrkomusiken och sången i pastoratet. Du har stor frihet i att arbeta skapande med musiken som verktyg i församlingarnas uppdrag.

Du får möjlighet att driva egna projekt, och att medverka i andra gemensamma verksamheter och projekt både individuellt och i samarbete med övriga musiker. Du tar fram Ölmevalla och Landa församlingars årliga musikprogram, som det senaste året bestått av en sommarmusikserie med nio musikgudstjänster med såväl externa musiker och viss egen musikproduktion.

Sedan år 2017 bedriver vi musikundervisning i våra lokaler, huvudsakligen genom arvoderade timlärare. I dagsläget har vi ett drygt 40-tal elever i piano, sång, orgel, gitarr och trummor och samordningsuppgifter för detta kan komma att ingå i tjänsten som organist. Den slutliga fördelningen av uppgifter inom arbetslaget sker i nära samråd med övriga kyrkomusiker. I tjänsten finns utrymme för egen direkt undervisning.

Du är också  ansvarig för instrumentvården.

Erfarenheter och kvalifikationer

• Svenska kyrkans kyrkomusikerexamen motsvarande B-nivå eller högre (behörig att anställas som organist enligt valideringsordningen).
  • Körkort och tillgång till egen bil.
  • Det är en fördel om du har erfarenhet av samverkan med kulturskola.
  • Du skall vara medlem i Svenska kyrkan och ha förankring i Kyrkans tro och liv.
  • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Löftadalens pastorat ligger vid kusten i Halland fyra mil söder om Göteborg i Kungsbacka kommun. Pastoratet består av fem församlingar som är uppdelade i två verksamhetsområden: Ölmevalla VO (Ölmevalla och Landa församlingar) och Frillesås VO (Frillesås, Gällinge och Idala församlingar) med huvudort Frillesås.

Vi är inne i en positiv organisationsutveckling och pastoratet kan glädjas åt en stabil ekonomi och framför allt har vi en stor tilltro till vår uppdragsgivare Jesus Kristus. Pastoratet har en stark inflyttning och många nya bostäder byggs. Grundskolor finns i Åsa, Frillesås och Gällinge, samt äldreboenden i Åsa och Frillesås. Ett betydande föreningsliv finns i hela pastoratet. I pastoratet finns även Vallersviks ekumeniska församling som vi har viss samverkan med.

Arbetslag och tjänstgöringsplats

Du kommer vara en del av det församlingsvårdande arbetslaget i Ölmevalla VO, sammanlagt tio personer, varav två kantorer. För församlingsverksamheten finns också ett arbetslag i Frillesås VO (sex personer) och vi är angelägna om att alltmer öka samverkan och utbyte mellan pastoratets bägge verksamhetsområden. Sammantaget är det fyra kantorstjänster och en organisttjänst i pastoratet.

Arbetsplatsen ligger i Åsa där mycket av verksamheten bedrivs. Hit är det 40 minuters bilväg från Göteborg och 30 minuter från Varberg. Kollektivt åker man från Göteborgs Central till Åsa station på 25 minuter och från Varbergs station på 27 minuter.

Gudstjänster firas i våra församlingskyrkor de flesta av årets söndagar. I församlingarna finns en rik verksamhet med öppenverksamhet och grupper från de yngsta barnen upp till konfirmandåldern. Här finns även en bred diakonal verksamhet med många olika mötesplatser. Musik och sång har en framskjuten plats i verksamhet och gudstjänstliv med rytmik, barnkör, sång för barn i junioråldern, kyrkokör, vokalensemble och andra körer.

Varaktighet/Arbetstid

100%, tillsvidare
Tillträde efter överenskommelse.

Arbetsgivare