Löftadalens pastorat i norra Halland söker en komminister 100%

Präst 100 %, med konfirmand- och ungdomsinriktning, sökes till Löftadalens pastorat, Ölmevalla och Landa församlingar.

Nu söker vi dig som vill jobba med konfirmander och ungdomar tillsammans med vårt härliga och entusiastiska ”konfateam” i Ölmevalla och Landa församlingar.

Vi är två församlingar som tillsammans samlar stora konfirmandgrupper och ett stort ungdomsledarteam. Du kommer ha ett övergripande ansvar för församlingarnas konfirmand- och ungdomsgrupper tillsammans med församlingspedagog och musiker.

I tjänsten ingår det såklart sedvanliga arbetsuppgifter som präst -att leda gudstjänster och kyrkliga handlingar och bedriva själavård. Vi är också väldigt intresserade av att höra vad du vill bidra med till våra församlingar.

Särskild vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Vi söker dig som:

  • Vill leda konfirmander och ungdomar.
  • Vill leda gudstjänst och predika evangeliet om Jesus Kristus.
  • Vill vidareutveckla mötesplatser för ungdomar och unga vuxna.
  • Trivs med att samarbeta i team.
  • Är engagerad, lyhörd och flexibel.

Arbetsuppgifter:

  • Vara med och leda konfirmand- och ungdomsarbetet.
  • Leda gudstjänster och kyrkliga handlingar.

Löftadalens pastorat och organisation

Löftadalens pastorat ligger vid kusten i Halland, fyra mil söder om Göteborg, i Kungsbacka kommun och består av fem församlingar med sju kyrkor, där veckoverksamheten bland barn och unga bedrivs i Åsa, Frillesås och Gällinge.

Pastoratets invånarantal är c:a 12.500 varav c:a 7.500 är kyrkotillhöriga.
Vi finns i ett expansivt område i och omkring kustorterna Åsa och Frillesås, med relativt låg medelålder och stor inflyttning, huvudsakligen av familjer med barn som söker sig till den mindre tätorten på pendlingsavstånd till Göteborg.

Pendeltågsstationen och motorvägen ger goda kommunikationer. Här bor många som gillar en aktiv fritid. Sommartid vistas många här tillfälligt, i sommarstugor och på camping.

Arbetsplats och medarbetare

För församlingsverksamheten är ett arbetslag placerat i Ölmevalla (Åsa) och ett i Frillesås. En god samverkan mellan dessa finns. Du kommer att vara en del av arbetslaget som framförallt tjänstgör i Ölmevalla och Landa församlingar, sammantaget 9 personer. I arbetslaget ingår två präster, en diakon, tre kyrkomusiker varav en organist, två församlingspedagoger och en församlingsvärdinna. Alla medarbetare i församlingsverksamheten i pastoratet är närmast underställda församlingsherden, som liksom kyrkoherden också har sitt arbetsrum i Åsa.

Till arbetsplatsen i Åsa tar det ca 30 min med bil eller tåg från Göteborg eller från Varberg. Vi kan eventuellt vara behjälpliga med att hitta en bostad i området om detta skulle vara aktuellt.

Gudstjänster och verksamhet

Gudstjänster firas i våra församlingskyrkor de flesta av årets söndagar. I församlingarna finns en rik verksamhet med öppenverksamhet och grupper för barn, ungdomar, konfirmander och vuxna. Vi har inte minst ett starkt konfirmandarbete. Vi ger också ut Bönepodden.

Varaktighet/Arbetstid

Tjänsten är en tillsvidareanställning 100 % med tillträde efter överenskommelse.
Arbetsgivare: Svenska kyrkan, Löftadalens pastorat
Lön: Månadslön
Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Kontakta oss gärna för mer upplysningar om tjänsten:

  • Församlingsherde Jacob Molén, tel. 0760-030503.
  • Kyrkoherde Olle Hjortzberg-Nordlund, tel. 0760-030521.
  • Rekryteringsgruppens ordförande Gunnel Lindskoog, tel. 0705-152277.

Välkommen med din ansökan märkt ”Komministertjänst Ö-L”.
Vi vill ha den senast den 17 februari, tillsammans med meritförteckning, till:
loftadalens.pastorat@svenskakyrkan.se  eller 
Löftadalens pastorat, Box 104, 439 05 Åsa.

Genom att skicka in en jobbansökan godkänner du behandlingen av dina personuppgifter i enlighet med Löftadalens pastorats personuppgiftspolicy.

Inför rekryteringsarbetet har Löftadalens pastorat tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.