Organist till Ljusnans pastorat

Huvudarbetsplats Ljusdal-Ramsjö församling

Vi söker en god organist som vill fortsätta skapa musik vid våra historiska orglar i Ljusdals kyrka. Vi söker dig som är öppen för att ta dig an olika musikstilar då förväntningar vid kyrkliga handlingar innefattar både bredd och variation. Vi önskar också att du är redo att ta ansvar för orgelvård i hela vårt pastorat.

Välkommen till Ljusnans pastorat. I hjärtat av Hälsingland med orterna; Järvsö, Ljusdal och Färila, är kyrkan en naturlig del av bygderna. Längs Ljusnans vackra dalgångar finns alla möjligheter till ett rikt liv med alla dess naturtillgångar både sommar och vinter, med skidåkning i dess olika former, cykling likaså, allt som naturen har att erbjuda. Ett rikt varierat kulturliv är ett signum för våra bygder. Här finns en blandning av tradition och framåtanda, med allt från storslagna nationalparker och hembygdsgårdar. Ljusnans pastorat är det största pastoratet till ytan i Uppsala stift med församlingarna Färila-Kårböle, Järvsö, Ljusdal-Ramsjö och Los-Hamra. Det finns något för alla, oavsett om en föredrar glädjerik folkmusik eller vackra världsarvsgårdar. För att se vad vår kommun har att erbjuda tittar du in på ljusdal.se.

Ljusnans pastorats Vision 2027 har ledorden Se människan, Visa framtidstro och Erbjuda gemenskap: Klicka här för att läsa Vision 2027 i sin helhet.

Få församlingar i Sverige äger så goda förutsättningar för ett rikt och varierat musikliv vid gudstjänster och konserter som Ljusdal. Förutom kororgeln äger församlingen två historiska orglar representerande helt olika epoker och klangvärldar.

utdrag dikterat av Riksantikvarieämbetets Niclas Fredriksson inför ett omfattande orgelrestaureringsprojekt som ägde rum i Ljusdals kyrka mellan år 2013-2015

På kyrkläktaren står idag en unik mekanisk barockorgel från år 1765, med en manual och bihangspedal, 13 stämmor. Orgeln byggdes av Jonas Gren & Peter Stråhle och återinvigdes i februari 2015 efter restaurering. På samma läktare står en romantisk mekanisk-pneumatisk orgel från år 1931, med två manualer och pedal, 33 stämmor. Denna orgel byggdes av E.A. Setterquist & Son, omdisponerades år 1957, men återställdes till den ursprungliga dispositionen i samband med restaureringsprojektet för våra orglar år 2015. Framme vid altaret står en mekanisk kororgel från år 1993, med två manualer och pedal, 15 stämmor. Orgeln byggdes av Robert Gustavssons Orgelbyggeri AB, med intonation av Mads Kjersgaard. I kyrkan finns också en Bechsteinflygel och en cembalo.

Märk din ansökan med Organist

Maila ansökan till Ljusnans pastorat: KLICKA HÄR
eller skicka per post till:

Tillträde enligt överenskommelse.

Vid ytterligare frågor om tjänsten kontakta:

Anneli Aspengren Sköld, kantor
Skicka mail till Anneli Aspengren Sköld