Fyra församlingar i nordvästra Hälsingland.

Ljusnans pastorat är det största pastoratet till ytan i Uppsala stift. Det sträcker sig från Hälsinglands hjärta, längs Ljusnans silverband, upp mot Hälsingebergens blåa rand och dess trolska skogar. Här finns en blandning av tradition och framåtanda, med allt från storslagna nationalparker och hembygdsgårdar, till eftertraktat kulturarv och lokalproduktion. Kyrkan är en självklar del av regionen och har en bred musikverksamhet. Det finns något för alla, oavsett om en föredrar glädjerik folkmusik eller ödesmättat orgelspel. Vi möts för gemensam gudstjänst, stilla eftertanke och enskilda samtal på alla håll i pastoratet. Här enas kontraster och röda trådar. Från lugnet i Fågelsjö kapell och Kårböle stavkyrka till Sveriges största landsortkyrka på kyrkön i turisttäta Järvsö. De karaktäristiska skogskyrkogårdarna i Finnmarken och vår vackra lägergård Sturmsgården. Läs gärna mer om våra olika kyrkor, kapell och församlingsgårdar på respektive församlingssida i huvudmenyn.

Välkommen till Ljusnans pastorat och dess unika platser för gemenskap och andakt, körsång och språkcaféer, friluftsliv och meditation. Pastoratets pastorsexpedition ligger vid församlingsgården i Ljusdal. Hit kan du vända dig ifall du behöver komma i kontakt med en präst eller diakon, när du vill boka dop, konfirmation, vigsel eller begravning, eller om du har allmänna frågor kring kyrkans verksamhet.