Komminister till Ljusnans pastorat

Vi söker en församlingspräst som vill verka på landsbygden med alla dess variationer: gudstjänster, kyrkliga handlingar, möten, samtal, konfirmander.

I hjärtat av Hälsingland med orterna; Järvsö, Ljusdal och Färila, är kyrkan en naturlig del av bygderna. Längs Ljusnans vackra dalgångar finns alla möjligheter till ett rikt liv med alla dess naturtillgångar både sommar och vinter, med skidåkning i dess olika former, cykling likaså, allt som naturen har att erbjuda. Ett rikt varierat kulturliv är ett signum för våra bygder. Här finns en blandning av tradition och framåtanda, med allt från storslagna nationalparker till hembygdsgårdar. Ljusnans pastorat är det största pastoratet till ytan i Uppsala stift med församlingarna Färila-Kårböle, Järvsö, Ljusdal-Ramsjö och Los-Hamra. Det finns något för alla, oavsett om en föredrar glädjerik folkmusik eller vackra världsarvsgårdar. För att se vad vår kommun har att erbjuda tittar du in på ljusdal.se.

Ljusnans pastorats Vision 2027 har ledorden Se människan, Visa framtidstro och Erbjuda gemenskap: Klicka här för att läsa Vision 2027 i sin helhet.

Du som vill varva de små sammanhangen, det församlingsnära arbetet och det pastoratstäckande arbetet med bland annat ungdoms- och konfirmandverksamheten finner snabbt en självklar plats hos oss. Vi söker dig som månar om landsbygden. Det är viktigt att du har körkort så att du smidigt kan ta dig till olika platser i pastoratet.

Tjänsten är placerad i Färila, med hela pastoratet som arbetsområde.

ANSÖKAN

Märk din ansökan med Komminister

Maila ansökan till Ljusnans pastorat: KLICKA HÄR
eller skicka per post till:

Tillträde enligt överenskommelse.

Vid ytterligare frågor om tjänsten kontakta:

Mattias Haglund, församlingsherde i Färila-Kårböle och Los-Hamra församlingar
Skicka mail till Mattias Haglund