Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Färila kyrka

Under 2019 kommer Färila kyrka att restaureras. Samma färg, nytt skinande tak och en efterlängtat klämtande klocka är oss att vänta innan årets slut. Följ med i utvecklingen här!

Välkommen till en kväll med information om renoveringen av Färila kyrka!

Ljusnans pastorat representeras av kyrkoherde Jan Bonander, Kyrkorådets ordförande Marit Holmstrand och Kyrko-fullmäktiges ordförande Olle Larsson. Hifab representeras av Peter Ekblom. Församlingsrådet serverar fika!

KLOCKAREGÅRDEN I FÄRILA
MÅNDAG 18 FEBRUARI
KL. 18-20
I partneringsamarbete med Hifab och Winther Bygg AB har Ljusnans pastorat inlett restaureringen av Färila kyrka. Presskonferensen ägde rum 14 januari, vilket var första dagen för projektet som kommer att pågå till och med oktober 2019. Under denna period kommer kyrkan att få nytt tak. Fasaden kommer lagas och målas, fönster kommer renoveras och målas, klocktornet kommer lagas från rötskador så att klockringning äntligen kan återupptas. 

Eftersom detta numera är en arbetsplats är det inte tillåtet att vistas innanför avspärrade områden: byggnadsställningar med omgivande staket. Ingen får vistas i kyrkan under dagtid måndag-torsdag. Däremot är kyrkan i bruk som vanligt varje fredag-söndag. Varmt välkomna att titta in och följa vår bilddokumentation. 

Mer info kommer inom kort... 

Foto: Carole Tärnudd.