Diakon till Ljusnans pastorat

Vi söker en diakon för heltidstjänst i pastoratet.

VÄLKOMMEN TILL LJUSNANS PASTORAT

Vi söker dig som är diakon eller är på väg att vigas till diakontjänst. Vi ser helst att du är utbildad socionom, beteendevetare eller med likvärdig utbildning, och att du är väl förankrad i Svenska kyrkans tro. Du förväntas kunna arbeta både självständigt och ha lätt för att samverka, då vi arbetar i team.

Vi lever i ett samhälle som är i ständig utveckling, förändring och rörelse, därför är det viktigt att vi som kyrka möter de behov som finns i samtiden. Vi vill att du är intresserad av samhällsfrågor och har förståelse för vikten av samverkan med övriga samhällsaktörer, exempelvis socialtjänst och sjukvård.

Rollen som diakon innebär att du möter människor i olika livssituationer, exempelvis genom våra mötesplatser, våra uppsökande verksamheter, själavårdande samtal, karitativa insatser, Leva vidare-grupper och medverkan i gudstjänster.

Vi önskar att du har en vilja att driva diakonin i Ljusnans pastorat framåt och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

I hjärtat av Hälsingland med orterna; Järvsö, Ljusdal och Färila, är kyrkan en naturlig del av bygderna. Längs Ljusnans vackra dalgångar finns alla möjligheter till ett rikt liv med alla dess naturtillgångar både sommar och vinter, med skidåkning i dess olika former, cykling likaså, allt som naturen har att erbjuda. Ett rikt varierat kulturliv är ett signum för våra bygder. Här finns en blandning av tradition och framåtanda, med allt från storslagna nationalparker till hembygdsgårdar. Ljusnans pastorat är det största pastoratet till ytan i Uppsala stift med församlingarna Färila-Kårböle, Järvsö, Ljusdal-Ramsjö och Los-Hamra. Det finns något för alla, oavsett om en föredrar glädjerik folkmusik eller vackra världsarvsgårdar. För att se vad vår kommun har att erbjuda tittar du in på ljusdal.se.

Ljusnans pastorats Vision 2027 har ledorden Se människan, Visa framtidstro och Erbjuda gemenskap: Klicka här för att läsa Vision 2027 i sin helhet.

Märk din ansökan med Diakon.

Maila ansökan till Ljusnans pastorat: KLICKA HÄR
eller skicka per post till:

Tillträde enligt överenskommelse.

Vid ytterligare frågor om tjänsten kontakta:

Lena Mill, diakon
Skicka mail till Lena Mill