Med anledning av COVID-19

Dessa uppgifter kan komma att ändras, håll er uppdaterade här!

Vi har lokalt anpassat oss utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer (se nedan). Vill du läsa Folkhälsomyndighetens officiella skrivningar klicka här.
För att veta mer om Svenska kyrkans nationella hållning klicka här.

Du är inte ensam!

Känner du oro? Är du isolerad? Skulle behöva någon att prata med?
Är du i behov av social hjälp och har frågor om matkassar?
Klicka här under:

Verksamheter

• Pastorsexpeditionen är stängd för spontana besök. Endast inbokade möten tas emot, ring 0651-76 80 60.
  • Smittspridningen lättar i landet och vi har därför beslutat att följa rekommendationer och öppnar upp för fysiska gudstjänster med begränsat antal besökare.
  • Fortsatt paus för körövningar. Viss körverksamhet kan däremot förekomma i mindre skala i samband med gudstjänst.

Öppna kyrkor

• Färila kyrka, Järvsö kyrka och Ljusdals kyrka är öppna alla dagar kl. 9.00-15.00.
  • Varmt välkommen att besöka kyrkan. Tänd ett ljus och skänk en tanke om hopp för världen. Ge dig själv tid till en stunds ro i tillvaron. Våra kyrkorum är heliga miljöer för många människor och vi gör allt för att hålla dem trygga och tillgängliga.

Konserter

• Fysiska konserter med begränsat antal besökare kommer att erbjudas under sommaren. Se kalendariet på startsidan för mer info.

Gudstjänster och kyrkliga handlingar

• Vi förhåller oss alltid till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I vissa av våra lokaler kommer färre besökare släppas in eftersom det inte går att hålla tillräckligt avstånd.
  • Bönen för våra bygder pågår oavsett hur många som får samlas. Kyrkklockorna och evangeliets röst tystnar inte under kris.
  • Följ med i Ljusnans pastorats Facebook-flöde här nedan för att se webbsända gudstjänster, digitala andakter och rogivande musik:

UTDRAG UR BISKOP KARIN JOHANNESSONS BREV TILL ANSTÄLLDA I UPPSALA STIFT:

Av allt detta vill jag särskilt understryka omsorgen om varandra. Jag tror den behövs för att samhället ska fungera, inte minst i tider då det lätt blir hårt och omänskligt. Den omsorgen gäller oss här hemma lika mycket som människor långt borta. Bön har kraft och i våra böner uppmuntrar jag er att, bland alla andra böneämnen, också nämna coronaviruset och dess olika offer.

Biskop Karin Johannesson