Konfirmandläsning...

... i Ljunits församling

Konfirmand 2020-2021

VAD ÄR EGENTLIGEN VIKTIGT? Vem är jag? VAD TYCKER JAG ÄR ETT BRA LIV? Killar? Tjejer? Duger jag? VAD HÄNDER EFTER DÖDEN? Hurdan är en bra kompis? VAD ÄR ONT OCH VAD ÄR GOTT! Vem är Jesus? VEM ÄR DEN HELIGE ANDE? Varför finns kyrkan? FINNS GUD?

Vi startar med upptaktsmässa i Skårby kyrka den 4 oktober kl 10.30 och en därpå följande träff i församlingshemmet för konfirmander och föräldrar.

VAR TRÄFFAS VI?
I församlingshemmet i Skårby ( Skårby kyrkoväg 196) om vi inte skall på studiebesök men då meddelar vi det gången före.

DATUM
Vi träffas varannan onsdag kl 15.45-18.oo med start den 7 oktober och varje gång pågår det ca två timmar.

KONFIRMATIONSGUDSTJÄNSTEN 2021
Konfirmationstiden avslutas med en Konfirmationshögtid i Marsvinsholms kyrka lördagen den 8 maj 2021.

VILL DU VETA MER
Kontakta Staffan Svensson på staffan.svensson@svenskakyrkan.se eller
tfn 0411-67262
lJUNITS FÖRSAMLING

Anmäl dig via formuläret nedan!

Intresseanmälan till KONFIRMANDUNDERVISNING 2020-2021 - senast den 31 augusti 2020 vill vi ha din anmälan! OBS! Samtliga fält måste fyllas i

Konfirmandtiden handlar om livet, kärleken, Gud, rätt eller fel och mycket annat. Som tonåring står man mittemellan barndom och vuxenliv och det finns mycket att fundera över; Vem jag är, vad jag vill med mitt liv, vem som ska få påverka mig, hur man ska stå ut med/klara sig utan vuxna, hur det här med kärlek egentligen fungerar, om det finns någon slags Gud, hur det är när någon dör och en hel del annat. Därför inbjuds du i åttonde klass av Svenska kyrkan till konfirmationsträffar. Under ett läsår får du möjlighet att tillsammans med jämnåriga och några vuxna samtala och jobba med de här viktiga frågorna. Allt är kostnadsfritt!

Vi diskuterar, undersöker, gör studiebesök, åker på läger, sjunger, tittar på film, målar – allt för att komma någon liten bit närmare dina personliga svar. Längs vägen hoppas vi att du får en upplevelse vad kristen tro kan vara, och hur den har med de här frågorna att göra. Du kommer att få söka reda på vad kyrkan är och hur det går till att fira gudstjänst.

Du kommer att träffa många människor - församlingens präster och musiker, men också andra som arbetar eller är engagerade i kyrkan.  Om du inte är döpt får du ändå gärna vara med på konfirmationsträffarna. Vill du konfirmeras, kommer du sedan att bli döpt under din konfirmationstid, eftersom konfirmationen är fortsättningen på dopet.

I dopet lovar Gud att vara med dig alla dagar till tidens slut. I konfirmationen bekräftar Gud att det löftet håller, och du får en möjlighet att bekräfta för Gud att du vill fortsätta undersöka vad det innebär att leva sitt liv som kristen.

Även om du till en början inte är säker på om du vill konfirmeras, kan du börja vara med och se om detta är något för dig. Att konfirmeras är ett av många steg på vägen mot att bli vuxen och ta ansvar.

Har du frågor är du också välkommen att höra av dig till
Kyrkoherde Mårten   tfn 0411-672 61  eller
Epost  marten.schuman@svenskakyrkan.se