Ljungskile församling

Ljungskile församling Besöksadress: Vällebergsvägen 24, 45930 Ljungskile Telefon: +46(522)99970 E-post till Ljungskile församling Webbplats

Sommarmusiken

Mångfald, glädje och gemenskap

Hela programmet med bilder! (länk till pdf för nedladdning)

PÄRLOR I GLITTRANDE SOL

Bert Andersson, dragspel, Lennart Olsson, fiol och gitarr och Mia, sång och deklamering av dikter i gruppen Tonsteget framför visor av Dan Andersson, Evert Taube, Birger Sjöberg, Gustaf Fröding, psalmer och någon kär gammal schlager.

Sön 25/6 Resteröds kyrka 19.00

JOHAN STENGÅRD
När Johan blåser luften genom sin saxofon så är det som att han berättar en historia där tonerna blir till ord, känslor och bilder. Konserterna blir till resor genom olika musikaliska landskap, där spelet blir innerligt eller spräcker loss i jazzimprovisationer eller råa blues-solon. Musiken varierar från folkmelodier och jazz till musikal.

Sön 2/7 Ljungs kyrka 19.00

HAVET ÄR STORT - VÄRLDEN ÄR LITEN - MEDKÄNSLA MED KÄNSLA

Intensiva tongångar från de brittiska öarna blandat med amerikansk rootsmusik får landkänning i Bohuslän. Ett gäng dalapolskor möter upp tillsammans med en resande i röst. Sunniva Brynnel, dragspelerska, sångerska och kompositör, Mattias Bäckman, fiolspelman,Marcus Svensson, småländsk bluesgitarrist, Moa Brynnel, folksångerska

Sön 9/7 Forshälla kyrka 19.00

PILGRIMSVÄGAR

Sonatrice spelar på tidstrogna instrument såsom fiddla, harpa, blockflöjt och sång, iklädda dräkter inspirerade av medeltidens mode. De visar upp lite av den brokiga medeltida musikvärlden med pilgrimer, helgon, dans, fest och glädje.

Karin Palm Lindén, Carina Norlander, Eva-Lis Carlsson och Villemo Daneling – tre av dem kyrkomusiker.

Sön 16/7 Resteröds kyrka 19.00

FRÅN PURCELL TILL PIAF

Anna-Lotta Larsson är tillbaka och ger oss en blandad kompott med sånger av Peter Le Marc, Birger Sjöberg, Olle Adolphsson, Evert Taube, Henry Purcell, Edith Piaf, Leonard Cohen, Benny Andersson m fl.

Sön 23/7 Ljungs kyrka 19.00

KÖRMUSIK I SOMMARKVÄLL

Skara stifts kyrkosångsförbund har sedan 1927 årligen anordnat en dirigent- och röstvårdskurs för körsångare och körledare på Ljungskile folkhögskola. Som avslutning på kursen framförs ett program med blandade körsånger.

Lör 29/7 Ljungs kyrka 19.00

FOLKMUSIKTONER FRÅN SKOTTLAND

Breabach är ett skotskt folkmusikband som bildades 2005. 2011 var de nominerade till bästa grupp, bl a av BBC Radio. 2012 vann de pris för bästa skottska folkmusikband. Instrumenten är rör och visselpipor, fiol, gitarr, cajon, bouzouki och kontrabas.

Sön 30/7 Forshälla kyrka 19.00

PASSION I ORD OCH TON

Hör Michelangelos lyrik läsas till Albinonis musik, vemodig folkmusik, underskön spansk gitarrmusik, älskade svenska visor och humoristiska texter av Kent Andersson i unika tolkningar av gitarrvirtuosen Bengt Magnusson till Suzanne Rangstedts mörka, vackra röst.

Sön 6/8 Ljungs kyrka 19.00

RÖSTER OCH EKON - i huvet på två gamla gubbar -

Tomas von Brömssen och Gunnar Eriksson försöker tillsammans med RILKEENSEMBLEN minnas några inspirerande möten.

Text och musik av bl a Göran Tunström, Evert Taube, Olle Adolphson, Sven Eric Johanson och Per Nörgård. Mats Eriksson medverkar på gitarr

Sön 13/8 Forshälla kyrka 19.00

COUNTRYGOSPEL MED ÅSTOLPOJKARNA

Åstolpojkarna sjunger och spelar kända melodier. Från läsarsånger till religiösa melodier.

Sön 20/8 Grinneröds kyrka 19.00

Ingrid Dillner