Musik i jul

Julens alla sånger och psalmer, luciafirande och engelska carols!

Sjung in julen

Välkommen att sjunga julens psalmer och sånger tillsammnas med kören Calluna under ledning av Andreas Jansson.

Sön 11 dec 18.00 i Ljungs kyrka

Luciafirande

med barnkören Cantabona och kammarkören Cantastoria under ledning av Samuel Johansson.

Mån 12 dec 19.00 i Ljungs kyrka

Nine Lessons and Carols

Kammarkören Cantastoria under ledning av Samuel Johansson.

Sön 18 dec 18.00 i Forshälla kyrka

Nine Lessons and Carols är en form av gudstjänst som används vid jul i den anglikanska kyrkan. Det är nio läsningar och mellan varje läsning sjungs en julsång, antingen av kören på egen hand eller av hela församlingen.

Den anglikanska traditionen har ärvt mången uråldrig musik, så det kan vara lite överraskande att veta att denna form med nio läsningar och julsånger (traditionellt hålls på eller nära julafton) är en förhållandevis ”ny” uppfinning, som firande sin hundrade födelsedag 2018. Den byggdes av sorgen och fasan från första världskriget, som hade slutat bara 6 veckor före julafton 1918.