Konfirmand 2022

Här ser du programmet för våra konfirmandgrupper 2021-2022

Varför vill jag bli konfirmerad?

Många tycker att det bästa med konfirmandtiden är alla nya vänner man får, att åka på läger och att man får prata om viktiga saker.

Du måste inte tro för att vara konfirmand och du måste inte kalla dig kristen. Det är ditt eget val. Konfirmandtiden är till för att du själv skall få prova på, testa tankar, lära, växa och välja. Den utgår från dig som konfirmand och dina egna erfarenheter och tankar om livet. Kanske hittar du din tro. Vi ledare vill i alla fall gärna berätta om vår tro.

Som konfirmand i Ljungskile församling får du möjlighet att lära dig mer om vad den kristna tron handlar om. Dessutom får du själv uppleva hur det är att till exempel fira gudstjänst, åka på läger och be.

KONFIRMAND 2022

HT 21-VT 22 har vi följande grupper:

TAKE A CHANCE ON ME

HELGTRÄFFAR MED MUSIKALISKT ABBA-DRAMA

Den här gruppens konfirmandår och konfirmationsredovisning inspireras av Abbas musik och texter.

Take a chance on me handlar om att ge tron och Gud en chans. Något som du som konfirmand kanske gör för första eller hundrade gången. Året handlar om att pröva, undersöka och brottas med tron. Något som sedan gestaltas i ett musikaliskt drama vid konfirmationstidens slut.

DATUM

Konfirmanderna träffas söndagar vid Ljungs kyrka 10.45 för gudstjänst och går sedan till Hemgården på Vällebergsvägen 24, där vi har konfirmationsundervisning 12.30-15.30. Ca 13.30 serverar vi en lättare lunch i Hemgården.

Första träffen är söndag 12 september. Vi börjar med gudstjänst 11.00 i Ljungs kyrka, där även ni föräldrar är välkomna. Vi fortsätter sedan 12.30 i Hemgården.

Gruppen träffas därefter följande söndagar i Hemgården:

26 sept, 21 nov, 5 dec, 16 jan, 30 jan, 27 febr, 13 mars, 3 apr, 24 apr.

Föräldramöte: onsdag 15 september 18.00-19.30 i Hemgården. Vi bjuder på kaffe och macka.

Läger på Åh stiftsgård: 8-10 oktober, 11-13 februari, 6-8 maj.

Konfirmanddramat ”Take a chance on me”: lördag 21 maj 18.00 i Forshälla kyrka

Konfirmation: söndag 22 maj 14.00 i Ljungs kyrka

Ledare: Magnus Nordström, präst hela året, Anna Ahnstedt Mitle, vik församlingspedagog höstterminen och Daniel Lindh, församlingspedagog vårterminen.

Om intresse finns gör vi en uppföljningsresa till Zürich.

LIVSÄVENTYRET

VECKOTRÄFFAR MED SOMMARLÄGER

Gruppen träffas kontinuerligt under året och får åka på ett stort sommarläger. Hela året och sommaren blir ett äventyr där konfirmanderna på olika sätt får brottas med frågor om Gud, sig själva och sina medmänniskor.

Gruppen får under en sommarvecka leva tillsammans på Sjöviksgården. Skratta och gråta tillsammans. Grubbla och flamsa tillsammans. Hela året blir ett livsäventyr.

DATUM

Konfirmanderna träffas torsdagar udda veckor 15.30-17.00 i Hemgården, Vällebergsvägen 24. Macka och saft 15.00.

Första träffen är torsdag 16 september 15.30. Macka och saft från 15.00.

Föräldramöte: torsdag 23 september 18.00-19.30 i Hemgården. Vi bjuder på kaffe och macka.

Första gudstjänsten: söndag 26 september. Vi träffas vid Ljungs kyrka 10.45.

Läger: Åh stiftsgård 22-24 oktober och Sjöviksgården 12-17 juni.

Konfirmation: 19 juni 14.00 i Ljungs kyrka

Ledare: Magnus Nordström, präst hela året, Anna Ahnstedt Mitle, vik församlingspedagog höstterminen och Daniel Lindh, församlingspedagog vårterminen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Är du vuxen och vill bli konfirmerad?

Kanske blev du inte konfirmerad som ung. Men det är aldrig för sent! Ålder spelar ingen roll. Även om du är äldre så kan du bli konfirmerad.

Har du frågor eller funderingar? Hör av dig till Magnus Nordström, präst, 0522-339 53 eller magnus.nordstrom@svenskakyrkan.se, så får du veta mer.