Konfirmand 2021

Här ser du programmet för våra konfirmandgrupper

Konfirmand 2021

Varför vill jag bli konfirmerad?

Många tycker att det bästa med konfirmandtiden är alla nya vänner man får, att åka på läger och att man får prata om viktiga saker.

Du måste inte tro för att vara konfirmand och du måste inte kalla dig kristen. Det är ditt eget val. Konfirmandtiden är till för att du själv skall få prova på, testa tankar, lära, växa och välja. Den utgår från dig som konfirmand och dina egna erfarenheter och tankar om livet. Kanske hittar du din tro. Vi ledare vill i alla fall gärna berätta om vår tro.

Som konfirmand i Ljungskile församling får du möjlighet att lära dig mer om vad den kristna tron handlar om. Dessutom får du själv uppleva hur det är att till exempel fira gudstjänst, åka på läger och be.

I år har vi följande grupper:

TAKE A CHANCE ON ME

HELGTRÄFFAR MED MUSIKALISKT ABBA-DRAMA

Den här gruppens konfirmandår och konfirmationsredovisning inspireras av Abbas musik och texter.

Take a chance on me handlar om att ge tron och Gud en chans. Något som du som konfirmand kanske gör för första eller hundrade gången. Året handlar om att pröva, undersöka och brottas med tron. Något som sedan gestaltas i ett musikaliskt drama vid konfirmationstidens slut.

DATUM

Uppstart för konfirmander och målsman söndag 6 september 11.00 med mässa i Ljungs kyrka och sedan i Hemgården 12.30-15.30.

Gruppen träffas därefter följande söndagar i Hemgården:

4 okt, 15 och 29 nov, 17 jan 2021, 14 och 28 mars, 25 apr

Läger: 18-20 sept 2020, 12-14 febr och 7-9 maj 2021 (Åh stiftsgård)

Konfirmanddramat ”Take a chance on me” lördag 22 maj 18.00 i Forshälla kyrka

Konfirmation söndag 23 maj 11.00 i Ljungs kyrka

Huvudledare är Magnus Nordström, präst och Daniel Lindh, församlingspedagog

LIVSÄVENTYRET

VECKOTRÄFFAR MED SOMMARLÄGER

Gruppen träffas kontinuerligt under året och får åka på ett stort sommarläger. Hela året och sommaren blir ett äventyr där konfirmanderna på olika sätt får brottas med frågor om Gud, sig själva och sina medmänniskor.

Gruppen får under en sommarvecka leva tillsammans på Sjöviksgården. Skratta och gråta tillsammans. Grubbla och flamsa tillsammans. Hela året blir ett livsäventyr.

DATUM

Uppstart för konfirmander och målsman onsdag 9 september 18.00-19.00 i Hemgården, Ljungskile.

Första träffen torsdag 10 september 15.30-17.30.

Därefter träffas gruppen torsdagar 16.00-18.00 jämna veckor i Hemgården, Ljungskile.

Läger 16-18 okt 2020 (Åh stiftsgård), 13-18 juni  2021 (Sjöviksgården)

Konfirmation söndag 20 juni 11.00 i Ljungs kyrka

Huvudledare är Erik Gislason, präst och Daniel Lindh, församlingspedagog

ÄR DU VUXEN OCH VILL BLI KONFIRMERAD?

Kanske blev du inte konfirmerad som ung. Men det är aldrig för sent! Ålder spelar ingen roll. Även om du är äldre så kan du bli konfirmerad.

Har du frågor eller funderingar? Hör av dig till Magnus Nordström, präst, 0522-339 53 eller magnus.nordstrom@svenskakyrkan.se, så får du veta mer.

Magnus Nordström

Komminister