Svenska kyrkan, Ljungskile församling Besöks- och postadress: Vällebergsvägen 24, 45930 Ljungskile Telefon: +46(522)99970 E-post till Svenska kyrkan, Ljungskile församling

Konfirmation

Att vara konfirmand är en möjlighet att stanna upp inför livets stora och små frågor.

Konfirmand 2019

Våra två konfirmandgrupper är nu igång, men har du glömt att anmäla dig, eller hade du inte tänkt att anmäla dig men ångrar dig, så är du välkommen att höra av dig! Kontakta då Karin Coxner, kyrkoherde, 0522-999 82, karin.coxner@svenskakyrkan.se  eller expeditionen, 0522-999 70

VARFÖR VILL JAG KONFIRMERAS?

Många tycker att det bästa med konfirmandtiden är alla nya vänner man får, att åka på läger och att man får prata om viktiga saker.

Du måste inte tro för att vara konfirmand och du måste inte kalla dig kristen. Det är ditt eget val. Konfirmandtiden är till för att du själv skall få prova på, testa tankar, lära, växa och välja. Den utgår från dig som konfirmand och dina egna erfarenheter och tankar om livet. Kanske hittar du din tro. Vi ledare vill i alla fall gärna berätta om vår tro.

Som konfirmand i Ljungskile församling får du möjlighet att lära dig mer om vad den kristna tron handlar om. Dessutom får du själv uppleva hur det är att till exempel fira gudstjänst, åka på läger och be.

DU KAN VÄLJA MELLAN TVÅ GRUPPER:

IN THE NAME OF LOVE

Den här gruppens konfirmandår och konfirmationsgudstjänst kommer att inspireras av olika låttexter om kärlek. Vi kommer att möta texter från U2, Coldplay och andra grupper vi tillsammans väljer att lyfta fram. Vi arbetar med att producera film, skapa musik, drama, ta fram rekvisita, lyssna på låtar och prata om livets små och stora frågor.

Vi gör en rockmusikalmässa med namnet "In the Name of Love", där många olika uttryck för utrymme.

DATUM

Uppstart för konfirmander och målsmän söndag 14 oktober 12.30 i Hemgården. Därefter träffas gruppen följande söndagar i Hemgården:

16 dec, 13 jan, 10 mars, 7 april

Läger 9-11 nov, 22-24 febr, 3-5 maj

Konfirmation sön 19 maj

LIVETS PÄRLOR

Denna grupp kommer att samlas kring pärlorna på "Frälsarkransen". På kransen finns pärlor om kärlek, död, tystnad, Gud och mycket mer. Här finns rum för dina erfarenheter av smärta och ilska, men också av lust och glädje över att leva. Pärlorna ger oss samtal, lek, musik, frågor, svar och framförallt att ha roligt tillsammans.

DATUM

Uppstart för konfirmander och målsmän onsdag 3 oktober 16.30 i Hemgården.

Därefter träffas gruppen varannan onsdag 16.30-18.15 i Hemgården.

Läger 19-21 okt (Åh stiftsgård), 14-20 juni (Gullbrannagården)

Konfirmation sön 23 juni 11.00 i Ljungs kyrka

ANMÄL dig till: ljungskile.forsamling@svenskakyrkan.se

Ange ditt namn, personnummer, adress, telefon & mail till dig, telefon & mail till din målsman, eventuell allergi eller övrig information som du tycker att vi bör veta.

Våra konfirmandledare är:

Gruppen "In the Name of Love":

Mikael Ringlander, präst, 0705-18 19 95, mikael.ringlander@svenskakyrkan.se

Daniel Lindh, pedagog, daniel.lindh@svenskakyrkan.se