Konfirmand 2020

Konfirmand 2020

Varför vill jag bli konfirmerad?

Många tycker att det bästa med konfirmandtiden är alla nya vänner man får, att åka på läger och att man får prata om viktiga saker.

Du måste inte tro för att vara konfirmand och du måste inte kalla dig kristen. Det är ditt eget val. Konfirmandtiden är till för att du själv skall få prova på, testa tankar, lära, växa och välja. Den utgår från dig som konfirmand och dina egna erfarenheter och tankar om livet. Kanske hittar du din tro. Vi ledare vill i alla fall gärna berätta om vår tro.

Som konfirmand i Ljungskile församling får du möjlighet att lära dig mer om vad den kristna tron handlar om. Dessutom får du själv uppleva hur det är att till exempel fira gudstjänst, åka på läger och be.

I år har vi följande grupper:

THE WALL

Den här gruppens konfirmandår och konfirmationsredovisning inspireras av musikalen The Wall av Pink Floyd - om murar som faller. Ett antifascistiskt drama, en gudstjänst och en manifestation mot våld och rasism.

The Wall är ett drama om rockstjärnan Pink Floyds kaotiska liv. Dramat behandlar aktuella frågor som behovet av förebilder, om att hamna i utsatthet om om Guds kärlek till alla människor.

DATUM

Uppstart för konfirmander och målsman söndag 6 oktober 11.00 med mässa i Ljungs kyrka och sedan i Hemgården 12.30-15.30.

Gruppen träffas därefter följande söndagar i Hemgården:

1 dec, 12 jan, 8 mars, 5 april

Läger: 18-20 okt, 7-9 febr, 1-3 maj

The Wall lördag 16 maj 18.00 i Forshälla kyrka

Konfirmation söndag 17 maj 11.00 i Ljungs kyrka

LIVSÄVENTYRET

Gruppen träffas kontinuerligt under året och får åka på ett stort sommarläger. Hela året och sommaren blir ett äventyr där konfirmanderna på olika sätt får brottas med frågor om Gud, sig själva och sina medmänniskor.

Gruppen får under en sommarvecka leva tillsammans på Gullbrannagården. Skratta och gråta tillsammans. Grubbla och flamsa tillsammans. Hela året blir ett livsäventyr.

DATUM

Uppstart för konfirmander och målsman tisdag 8 oktober 17.00 i Hemgården, Ljungskile.

Därefter träffas gruppen varannan tisdag 16.00-18.00 i Hemgården.

Läger 15-17 nov (Åh stiftsgård), 12-18 juni (Gullbrannagården)

Konfirmation söndag 21 juni 11.00 i Ljungs kyrka

Våra konfirmandledare är:

Magnus Nordström, präst, 070-339 99 53, magnus.nordstrom@svenskakyrkan.se

Daniel Lindh, församlingspedagog, 070-328 93 57, daniel.lindh@svenskakyrkan.se

ÄR DU VUXEN OCH VILL BLI KONFIRMERAD?

Kanske blev det inte av när du var ung. Men det är aldrig för sent! Ålder spelar ingen roll. Även om du är äldre så kan du bli konfirmerad.

Har du frågor eller funderingar? Ring eller skriv till komminister Lotta Olsson, 0522-999 84, lotta.olsson@svenskakyrkan.se

Daniel Lindh

Magnus Nordström