Svenska kyrkan, Ljungskile församling Besöks- och postadress: Vällebergsvägen 24, 45930 Ljungskile Telefon: +46(522)99970 E-post till Svenska kyrkan, Ljungskile församling

Andrum

Sommarkvällar i Ljungs gamla kyrka 27 juni - 25 juli

ANDRUM i och vid Ljungs gamla kyrka

ONSDAGSKVÄLLAR 19.00 - intressanta föredrag, och om vädret tillåter, utanför Ljungs gamla kyrka. Kvällen avslutas med kort andakt och psalm inne i kyrkan.

27 juni - SCHARTAUANISMER - Anders Jarlert, präst och professor i kyrkohistoria, berättar om de olika former av schartauanism som funnits i Bohuslän

4 juli - MOT ALLA ODDS? - Stefan Edman, hedersdoktor, biolog, författare, välkänd ljungskilebo, delger oss tankar och funderingar kring kristen tro utifrån sin bok "Mot alla odds?"

11 juli - SELMA LAGERLÖF I BOHUSLÄN - Margareta Bandby Cöster, teol dr och fil lic, berättar om Selma Lagerlöf och underströmmar av luthersk livsförståelse i Lagerlöfs författarskap

18 juli - FRÄLSARKRANSEN - Torbjörn Boström, officer, ordf i Kristina officersförbundet och aktiv i Linköpings domkyrkoförsamling, berättar om de olika pärlornas betydelse och bakgrund i Frälsarkransen, som är skapad av biskop em Martin Lönnebo

25 juli - SKEPPSSÄTTNINGEN PÅ LJUNGS KYRKOGÅRD - Maria Persson, arkeolog, fil dr vid Göteborgs universitet, berättar om den skeppssättning från yngre järnåldern som står strax utanför Ljungs kyrka - ett monument över människor som levde och dog för längesedan. Maria har ställt samman information på den skylt som kommer att sättas upp och invigas vid skeppssättningen.

VARMT VÄLKOMNA!

Läs mer i MIRJAM sommartidning!

Ljungskile församlings sommarmusik 2018

Ingrid Dillner