Samtalsgrupp kring söndagens texter Ljungby

Välkommen till samtalsgrupp kring kommande söndags bibeltexter. Deltagarna får tillfälle att dela med sig av frågor och erfarenheter. Inga förkunskaper krävs.

Vi läser och samtalar utifrån de bibeltexter som skall läsas i våra gudstjänster den kommande söndagen: gammaltestamentlig text, epistel och evangelium.

Vi försöker undvika föreläsningsformen för att istället lämna utrymme åt allas frågor, tankar, synpunkter och erfarenheter. Det finns så mycket inom varje människa och varje människa har så mycket att bidra med. Aposteln Paulus visste detta när han i 1 Korinthierbrevet 14 skriver: ”När ni samlas har var och en något att bidra med.” Ändå skall bidragandet inte uppfattas som något tvång, även lyssnandet är en gåva.

Förutom allt värdefullt som ligger i stundens samvaro och i delandet blir vår samtalsgrupp till en hjälp för oss som gudstjänstfirare, för oss alla i det att vi kommer bättre förberedda eller ”pålästa” till söndagens gudstjänst och för prästen i det att han får tankar och idéer för sin predikan.

Dag och tid: Vissa tisdagar. Tid för träffarna är kl 14–15.30. Aktuella datum annonseras.
Plats: Ljungby församlingshem

Ingen anmälan, enkel fika serveras.

Ledare

Bo Johanneryd