Konfirmandgrupper

Svenska kyrkan i Ljungby erbjuder olika konfirmandgrupper och olika tider, allt för att det ska finnas en grupp som fungerar för dig. Du behöver inte välja gruppen som finns i ”din församling” utan välj den som passar bäst.

1. Ljungby och Ljungby Maria: Vardagsgrupp

Vi samlas efter skolans slut på torsdagar. Efter fika tar vi upp olika ämnen tillsammans. Vi deltar i höstens gemensamma upptaktsläger och har ett större läger på våren. Konfirmation i maj 2020.

2. Ljungby och Ljungby Maria: Sommargrupp

Vi träffas några söndagar per termin samt de sista veckorna på sommarlovet. En av dessa sommarveckor åker vi till Walsingham i England. De andra två veckorna träffas vi varje vardag på hemmaplan. I höst deltar vi också i det gemensamma upptaktslägret. Konfirmation i augusti 2020. Maximalt antal deltagare: 20.

3. Ljungby och Ljungby Maria: Helggrupp

Vi träffas ungefär var tredje söndag under höst- och vårterminen, i anslutning till söndagens mässa. På hösten deltar vi i det gemensamma upptaktslägret och på våren ett några dygns läger. Konfirmation under våren 2020.

Bild: Ljungby pastorat

4. Angelstad – Annerstad – Torpa: Helggrupp

Vi kommer igång runt månadsskiftet augusti-september. Vi träffas för konfirmandlektion 1-2 söndagar i månaden i anslutning till gudstjänsten i någon av kyrkorna. En fredag i månaden blir det också lektion som inledning till ungdomskväll i sockenstugan i Angelstad. Vi är med på det gemensamma upptaktslägret i början av höstterminen, och åker med segelbåten Elida under våren 2020. Konfirmation i maj 2020.

5. Lidhult – Odensjö – Vrå: Vardagsgrupp

Vi kommer igång runt månadsskiftet augusti-september. Vi träffas på fredagar efter skolan och vissa söndagar efter gudstjänsten. Vi är med på det gemensamma upptaktslägret i början av höstterminen, och åker med segelbåten Elida under våren 2020. Konfirmation i maj 2020.

Bild: Alexander Teglbjærg