Foto: Alexander Teglbjærg

KONFA23

Du kan fortfarande anmäla dig till sommarkonfa 2023. Anmälan är öppen till och med slutet på oktober.

Du som är född 2008 och tillhör Svenska kyrkan är välkommen till att delta i  konfirmationsundervisning i Svenska kyrkan. en upplevelse för livet.

Ladda gärna ner och läs vårt informationshäfte

Foto: Alex Giacomini /Ikon

VÅRA GRUPPER
Att konfirmera sig ska inte bara vara en upplevelse för livet. Det ska också passa med livet. Därför erbjuder vi flera olika typer av konfirmationsgrupper som du kan välja emellan.

1. Konfa Classic Ljungby GRUPPEN ÄR STÄNGD FÖR ANMÄLAN!
Ansvarig: Jörgen Eklund
Vi samlas på onsdagar. efter skolans slut, under höst- och vårterminen.

2. Sommargrupp
Ansvariga:  Staffan Schmidt och David Kallin.
Vi åker på ett par kortare läger under läsåret. Under sommarlovet 2023 har vi ett längre läger och konfaläsningen avslutas med två veckors intensivläsning i början av augusti.

3. Mariakyrkan Rom GRUPPEN ÄR STÄNGD FÖR ANMÄLAN!
Ansvariga: Staffan Schmidt och David Kallin.
Vi träffas på torsdagar efter skolan under höst- och vårteminen, samt ett par träffar i samband med konfirmationen. Vi åker också till Rom på Kristi Himmelsfärdshelgen.

4. Helggrupp för landsbygden GRUPPEN ÄR STÄNGD FÖR ANMÄLAN!
Ansvariga:  Axel Fors, Bo Hultsten, Emma Nilsson och Yvonne Johansson.
Helggrupp som träffas på fredagar efter skolan och söndagar ihop med gudstjänsten.
En gång i månaden samlas vi på ungdomskväll.

Två ungdomar jämför sina skostorlekar på ett bord.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Konfirmationstiden är som ett äventyr in i dina innersta tankar och ger dig en möjlighet att få diskutera och samtala kring de livsfrågor som du och dina kompisar har  och sätta dem i relation till kristen tro. Vem är jag? Vad ska jag göra med mitt liv? Ta chansen och fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, Gud och Jesus.

Du kan också välja att konfirmeras senare i livet.

NÄR HÄNDER DET?
Det år du fyller 14 bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. En inbjudan går ut till alla ungdomar som är medlemmar i Svenska kyrkan.

VAD ÄR KONFIRMATION?

Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Ordet konfirmation betyder bekräftelse – i Svenska kyrkan är konfirmationen en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld. Är du inte döpt kan du döpas under konfirmationstiden.

VAD GÖR VI?
Allt mellan himmel och jord! Kollar upp vem den där Jesus är, åker på läger, träffar nya kompisar, tar reda på poängen med att vara döpt, deltar i gudstjänster och lär oss lite om Svenska kyrkan.

Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst. Då får du tillfälle att visa din familj vad du och dina kompisar upptäckt. Hur din konfirmandgrupp visar det kan utformas på många olika sätt – det kan till exempel ske genom genom drama, musik eller film.

VARFÖR KONFIRMERAS?
Det är bra att känna till vad kristen tro är för något och hur det är i kyrkan. Du får vara med i en grupp där du kommer att lära känna nya kompisar. Att tillsammans med kompisar vara på läger ger en härlig gemenskap. Kanske kan konfirmandtiden hjälpa dig att hitta meningen med livet och vägen till Gud.

PASSAR DETTA FÖR MIG?
Är du äldre än 14 år kan du välja om du vill gå i en vanlig konfirmandgrupp eller läs mer på "Konfirmeras som vuxen". För dig med särskilda behov, kontakta pastorsexpeditionen för mer information.