Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Ljungby pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 3, 34135 LJUNGBY Postadress: Box 4, 34121 LJUNGBY Telefon:+46(372)67100 E-post till Ljungby pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

KONFA20

Vad är meningen med livet? Varför finns vi här? Vad betyder det att vara kristen?

Bild: Alexander Teglbjærg

Du som är född 2005 och tillhör Svenska kyrkan är välkommen till våra infoträffar om konfirmationsundervisning i Svenska kyrkan. 

Ladda gärna ner och läs vårt informationshäfte


Konfirmationstiden är som ett äventyr in i dina innersta tankar och ger dig en möjlighet att få diskutera och samtala kring de livsfrågor som du och dina kompisar har  och sätta dem i relation till kristen tro. Vem är jag? Vad ska jag göra med mitt liv? Ta chansen och fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, Gud och Jesus. 

NÄR HÄNDER DET?
Det år du fyller 14 bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. En inbjudan går ut till alla ungdomar som är medlemmar i Svenska kyrkan. Du kan också välja att konfirmeras senare i livet.

 

VAD ÄR KONFIRMATION?
Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Ordet konfirmation betyder bekräftelse – i Svenska kyrkan är konfirmationen en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld. Är du inte döpt kan du döpas under konfirmationstiden.

VAD GÖR VI?
Allt mellan himmel och jord! Kollar upp vem den där Jesus är, åker på läger, träffar nya kompisar, tar reda på poängen med att vara döpt, deltar i gudstjänster och lär oss lite om Svenska kyrkan.

Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst. Då får du tillfälle att visa din familj vad du och dina kompisar upptäckt. Hur din konfirmandgrupp visar det kan utformas på många olika sätt – det kan till exempel ske genom genom drama, musik eller film. 

VARFÖR KONFIRMERAS?
Det är bra att känna till vad kristen tro är för något och hur det är i kyrkan. Du får vara med i en grupp där du kommer att lära känna nya kompisar. Att tillsammans med kompisar vara på läger ger en härlig gemenskap. Kanske kan konfirmandtiden hjälpa dig att hitta meningen med livet och vägen till Gud.

HUR GÖR JAG? 
Titta på våra olika konfirmandgrupper och se vilket som passar just dig och din familj bäst. Skicka in din anmälan. Är du äldre än 14 år kan du välja om du vill gå i en vanlig konfirmandgrupp eller läs mer på "Konfirmeras som vuxen". För dig med särskilda behov, kontakta pastorsexpeditionen för mer information. 

KONTAKT

Axel Fors

Axel Fors

Ljungby pastorat

Kyrkoherde

Emma  Nilsson

Emma Nilsson

Ljungby pastorat

Församlingspedagog