Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Ljungby pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 3, 34135 LJUNGBY Postadress: Box 4, 34121 LJUNGBY Telefon:+46(372)67100 E-post till Ljungby pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Diakonigruppen

En grupp för dig som vill göra en medmänniska glad genom ett besök eller vara värdinna/värd vid gudstjänster på äldreboende. 

Kyrkans sociala arbete kallas för diakoni och det handlar om att omsätta evangeliet i handling och att förmedla Guds kärlek i omsorg om medmänniskan. Det sker genom delaktighet; med respekt och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Att bli sedd och bekräftad kan hela. Att se och bekräfta kan också hela. Jesus mötte och lyssnade i respekt på föraktade, sjuka och drabbade människor och så möter kyrkan våra medmänniskor genom diakoni.

I Mariakyrkan finns en diakonigrupp som genom delaktighet, respekt och ömsesidighet ser och bekräftar varje person vi möter. Det kan ske på olika sätt: genom hembesök, att vara värd/värdinna vid gudstjänster och sångstunder på Ljungbys servicehus samt vid andra diakonala sammanhang.

Det finns tusen och ett sätt att visa att Gud älskar alla människor. Gud har inga andra händer än dina och mina. Du är varmt välkommen att komma med i Mariakyrkans diakonigrupp. Liksom Gud behöver vi dina händer!

Dag och tid: En måndag varannan månad  kl 14.00-15.00 (annonseras i kalendern på hemsidan, affisch och tidning) 
Plats: Mariakyrkan

Kontakt

Yvonne Andersson

Yvonne Andersson

Ljungby pastorat

Diakon Ljungby Maria församling