Linköpings stift

Kontakt

Linköpings stift Besöksadress: Ågatan 65, 58222 LINKÖPING Postadress: Box 1367, 58113 LINKÖPING Telefon: +46(13)242600 E-post till Linköpings stift Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Linköpings stiftsorganisation söker stiftsdiakon.

Vi söker en stiftsdiakon, som med glädje och energi vill leva i Svenska kyrkans tro och arbeta för Svenska kyrkans utveckling inom Linköpings stift.

Uppdraget

Driva diakonal utveckling inom stiftets främjandeområde Social sammanhållning med fokus på människors livsvillkor och samhällets gemenskaps- och tillitsutmaningar.

Främja genom att stödja lokala arbetsprocesser med församlingsinstruktioner.

Främja genom att tillsammans med rekryteringsteamet bistå biskopen och domkapitel i deras uppgift att kalla, pröva och viga personer med uppdrag inom kyrkans vigningstjänst KO 6 kap 1§.

Andra arbetsuppgifter som förekommer inom stiftsorganisationen.

Du är erfaren församlingsdiakon som drivs och bärs av teologisk reflektion.

Du brinner för att tillsammans med ideella aktörer och myndigheter jobba för det goda livet i samhället.

Du vill jobba med ett tydligt barnperspektiv.

Du vill tillhöra en stiftsorganisation med visionen ”Levande församlingar”.

Du längtar efter att jobba strategiskt och resultatinriktat.

Du har en god administrativ förmåga.

Nyfiken?

Läs och begrunda följande innehållsrika och riktgivande böcker/dokument:

Biskop Martins herdabrev Levande tillsammans med Kristus – om en kyrka i rörelse

Stiftstyrelsens strategidokument 2015-2018

Stiftsstyrelsens strategidokument 2019-2022 med 7 målsatta fokusområden blir färdig i december 2017.

Personliga egenskaper

Du tycker om människor, bygger relationer samt har förmåga att administrera, samarbeta och leda.

Arbetstider och omfattning

Tillsvidare 100 %.

Tillträde den 2018-02-01 eller enligt överenskommelse.

Placering

Stiftskansliet i Linköping.

Ersättning

Månadslön.

Så ansöker du

Ansökan med CV och löneanspråk skall vara inkommen senast 2017-09-29 till:

Svenska kyrkan, Linköpings stift
Box 1367, 581 13 Linköping

Eller via epost: Linköpings stift

Kontakt

Enhetschef Pastoral utveckling, Päivi Pykäläinen, 013-242610
Päivi Pykäläinen

Facklig företrädare för Vision: Ann-Marie Lind,  013-205029
Ann-Marie Lind

Facklig företrädare för KyrkA: Anna-Carin Gabelic, 013-205033
Anna-Carin Gabelic

Svenska kyrkan framträder regionalt som ett stift under ledning av en biskop. Linköpings stift omfattar Östergötland och norra Småland, med 30 ekonomiska enheter och 103 församlingar. Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet  samt att förvalta Svenska kyrkans tillgångar inom jord, skog och fonder. Inom Linköpings stiftsorganisation tjänstgör ett hundratal personer, på stiftskansliet i Linköping, på Pilgrimscentrum i Vadstena, på stiftsgården Vårdnäs och ute i skog och mark.