Tre ungdomar står samlade i samtal utanför Gransnäs ungdomsgård i en somrig trädgård.
Foto: Daniel Lönnbäck

Linköpings stiftsorganisation söker föreståndare till Gransnäs ungdomsgård

Vi söker en föreståndare som leder verksamheten med ungdomarna och evangeliet i fokus. Välkommen till en gård som sjuder av liv, vackert belägen vid Assjöns strand.

Uppdraget
Som föreståndare för Gransnäs ungdomsgård har du två huvudfokus i ditt jobb, nämligen ungdomar och evangeliet. Gransnäs ungdomsgård ligger vackert belägen på småländska höglandet vid Assjön i Aneby kommun.

Du leder verksamheten vid Gransnäs ungdomsgård – en gård som sjuder av liv och som är inriktad främst på konfirmander och unga. Som föreståndare är du med och präglar gårdens liv och finns på olika sätt med i gårdens alla verksamheter och möten med människor. Vi bjuder in församlingar från olika håll i landet att bedriva konfirmandverksamhet på gården och vi arrangerar även själva konfirmandläger. Vidare genomförs ett antal arrangemang av olika slag – företrädesvis inriktade på ungdomar – under flera av årets helger, endera i egen regi eller genom att vi upplåter gården för andra församlingar, kyrkor eller organisationer. Du kommer också att relatera till något av de fokusområden som präglar stiftsorganisationens främjandearbete. Vilket detta område blir, beror på ditt intresse och din bakgrund.

Du kommer att jobba mycket nära ungdomsgårdens styrelse och är dess verkställande tjänsteman. Arbetslaget som du leder varierar mellan ca fem och upp till ett tjugotal personer beroende på vilka aktiviteter som pågår på gården. Vidare har du täta och goda kontakter med de församlingar, organisationer och kommuner som gärna förlägger sina arrangemang till gården. Du är anställd vid Linköpings stiftsorganisation och har därigenom löpande kontakter med stiftsdirektor och stiftsgårdschefen vid Vårdnäs stiftsgård samt med stiftsorganisationen i övrigt med dess ledningsgrupp och medarbetare.

Du jobbar tillsammans med dina medarbetare och leder dem i uppdraget att förverkliga stiftets och styrelsens intention med Gransnäs, nämligen att vara en växtplats för barn och unga vuxna för fördjupning av kristen tro och kristet liv, kort sagt en plats dit unga och äldre gärna återvänder till.

Kvalifikationer

Du tycker om människor – och allra mest tycker du om att ha ungdomar omkring dig! Du har förmågan att skapa en välkomnande miljö där människor känner sig hemma och trivs.

Vi ser gärna att du är präst i Svenska kyrkan, men välkomnar också andra intresserade – det viktiga är att du har ungdomar och evangeliet i fokus. Du har en dokumenterad erfarenhet av kyrkligt arbete bland barn och unga vuxna och har arbetat i ledande befattning där du haft ett eget ansvar för en långsiktigt hållbar verksamhet och ekonomi. Du har även insikter rörande fastighetsfrågor och förstår vikten av löpande underhåll.

Personliga egenskaper

Du tycker om människor, och allra mest tycker du om ungdomar. Du är närvarande, målinriktad och flexibel samt gillar att hålla många bollar i luften – och att ta ned dem. Du har lätt för att samarbeta och vill se saker hända.

Arbetstider och omfattning

Tillsvidare 100 %.  Tillträde 2021-04-01 eller efter överenskommelse.

Placering
Gransnäs ungdomsgård

Ersättning
Månadslön efter överenskommelse