Foto: Daniel Lönnbäck

Linköpings stiftsorganisation söker vikarierande föreståndare till Gransnäs ungdomsgård

Föreståndare Tobias Enell ska vara föräldraledig och nu söker vi en vikarie för perioden maj-december 2023.

Uppdraget

Vi söker dig som vill leda verksamheten vid stiftelsen Gransnäs ungdomsgård, en gård som sjuder av liv och som är inriktad främst på konfirmander och unga. Som föreståndare är du med och präglar gårdens liv och finns på olika sätt med i gårdens alla verksamheter och möten med människor. Vi bjuder in församlingar från olika håll i landet att bedriva konfirmandverksamhet på gården och vi arrangerar även själva konfirmandläger.

Du kommer att jobba mycket nära stiftelsens styrelse och är dess verkställande tjänsteman. Arbetslaget som du leder varierar mellan sex och upp till ett tjugotal personer beroende på vilka aktiviteter som pågår på gården. Vidare har du täta och goda kontakter med de församlingar, organisationer och kommuner som gärna förlägger sina arrangemang till gården. Du är anställd vid Linköpings stiftsorganisation och har därigenom löpande kontakter med stiftsdirektor samt med stiftsorganisationen i övrigt med dess förtroendevalda och medarbetare.

Kvalifikationer

Du tycker om människor – och allra mest tycker du om att ha ungdomar omkring dig! Du har förmågan att skapa en välkomnande miljö där människor känner sig hemma och trivs.

Vi ser gärna att du är utbildad i någon av Svenska kyrkans profilyrkesgrupper; församlingspedagog, diakon, kyrkomusiker eller präst. Du har en dokumenterad erfarenhet av kyrkligt arbete bland barn och unga vuxna och har arbetat i ledande befattning där du haft ett eget ansvar för en långsiktigt hållbar verksamhet och ekonomi. Du har även insikter rörande fastighetsfrågor och förstår vikten av löpande underhåll.

Arbetstider och omfattning

100 %. Vikarie för perioden 15/5-31/12-2023.

Gransnäs ungdomsgård är en lägergård som drivs av Svenska Kyrkan. Gransnäs är beläget i norra Småland, mellan Eksjö och Tranås, i Aneby kommun. Foto: Daniel Lönnbäck

Placering

Gransnäs ungdomsgård

Ersättning