Kyrkosångsdagar i Vadstena, 12–13 augusti 2024

Välkommen till årets Kyrkosångsdagar i Vadstena!

Två dagar av körledarinspiration. Den första dagen, 12 augusti, är det fokus på barn och ungas sång. Här är alla som leder barnkör i Svenska kyrkans verksamhet välkomna att delta. Vi gästas av Edward Eklöf, kyrkomusiker i Jönköping och projektledare för SKUR (Sveriges Kyrkosångsförbunds Ungdomsarbete Riks&Region). Den andra dagen, 13 augusti, har fokus på killar och mäns sjungande. Hur får vi killar att stanna kvar i barnkören? Hur rekryterar vi män till våra kyrkokörer? Vi gästas av Lovisa Kronstrand Alinder, organist i Linköpings domkyrkopastorat och Lars Lind, kyrkomusiker i Selånger och förbundsdirigent i Sveriges kyrkoångsförbund.

Du kan delta ena dagen eller båda dagarna. Det finns möjlighet att boka övernattning på Vadstena folkhögskola. Du bokar själv ditt rum på Vadstena folkhögskola. Vi har ett antal rum reserverade för kursdeltagare – det är mycket viktigt att du vid rumsbokning uppger att du är kursdeltagare.

För dig som önskar ännu mera körledarinspiration finns möjlighet att delta i kursen "Det lustfyllda körledarskapet" som äger rum 9–11 augusti i Vadstena med Sveriges Körförbund som arrangör.

Program 12 augusti
09.30 Drop-in fika i matsalen
10.00 Pass med Edward Eklöf i lokalen Arken
12.00 Middagsbön i Klosterkyrkan
12.15 Lunch
13.15 Forts. med Edward Eklöf i lokalen Arken
15.30 Avslutning

På kvällen finns möjlighet att ansluta till kvällsaktivitet för dig som önskar, förtäring ingår.

Program 13 augusti
09.00 Drop-in fika i matsalen
09.30 Pass med Lovisa Kronstrand-Alinder i lokalen Arken:
Starta gosskör, hur gör man? Repertoar, organisation och metod.
12.00 Middagsbön i Klosterkyrkan
12.15 Lunch
13.15 Pass med Lars Lind (med paus för fika) i lokalen Arken:
Sångskola för män. Ett sätt att rekrytera vuxna män till körsången.
17.00 Avslutning

Tid: 12–13 augusti

Plats: Vadstena folkhögskola

Kostnad: 700 kr/dag. Kvällsaktivitet den 12 augusti kostar 200 kr (förtäring ingår).

12 augusti: Alla som sjunger med barn i kyrkans verksamhet.
13 augusti: Körledare som önskar inspiration i arbetet med sjungande killar och män.

Antal platser: 60 platser/dag

Anmälan: Senast 21 juni via denna länk

Arrangemanget ingår i MSS – mötesplats mellan stift och student

Arrangemanget sker i samarbete med Sensus