Kyrkosångsdagar i Vadstena 14–15 augusti 2023

Kursdagar för alla som leder kör i kyrkan.

Välkommen till två dagar av körledarinspiration! Den första dagen, 14 augusti, är det fokus på barn och ungas sång. Här är alla som leder kör i Svenska kyrkans verksamhet välkomna att delta. Vi gästas av Petter Ekberg, som leder barn och ungdomskörverksamheten i Göteborgs domkyrka.

Den andra dagen, 15 augusti, riktar sig till dig som är kyrkomusiker och vill ha påfyllning i ditt arbete med att leda vuxenkör. Gästföreläsare är Lone Larsen, professor i kördirigering vid Marie Cederschiölds högskola.

Du kan delta ena dagen eller båda dagarna. Det finns möjlighet att boka övernattning på Vadstena folkhögskola.

Program 14 augusti

09:00 Drop-in-fika i matsalen

09.30 Morgonbön och sedan arbetspass med Petter Ekberg i lokalen Arken. Frukt och vatten finnes.

12.00 Middagsbön i klosterkyrkan

12.15 Lunch

13.30 Arbetspass i Arken/Tornhuset

14.45 Fika i matsalen

15.15 Arbetspass

17.00 Avslutning - därefter kvällsaktivitet för den som vill (du som kommer till övernattning inför tisdag kan ansluta här om du önskar).

Program 15 augusti

09:00 Drop-in-fika i matsalen

09.30 Morgonbön och sedan arbetspass med Lone Larsen i lokalen Arken. Frukt och vatten finnes.

12.00 Middagsbön i klosterkyrkan

12.15 Lunch

13.30 Arbetspass i Arken/Tornhuset

14.45 Fika i matsalen

15.15 Arbetspass

17.00 Slut

Presentation av medverkande

Petter Ekberg leder arbetet med goss- och flickkörer i Göteborgs domkyrka och är adjunkt vid musikhögskolan i Örebro. Med sina ensembler har Petter turnerat och tävlat i stora delar av Europa. Med en kombination av lek, utmaningar, humor och allvar skapar Petter en positiv anda i repetitionsarbetet med barn och unga – något som vi får ta del av i arbetspassen under den här dagen.

Lone Larsen är professor i kördirigering vid Marie Cederschiölds Högskola och konstnärlig ledare för den professionella vokalensemblen VoNo. Ensemblen turnerar i Norden och Europa och har gjort sig kända för sitt sätt att med den klassiska körmusiken som grund arbeta med improvisation i sina konserter. Under förmiddagen kommer fokus att ligga på dirigentskapet, den egna kroppen, gestik m.m. Under passet efter lunch kommer vi att fokusera på kören som grupp, improvisation och ledarskap.

Fakta

Tid: 14-15 augusti 2023

Plats: Vadstena folkhögskola

Kostnad: 700 kr/dag. Man kan anmäla sig till en av dagarna eller båda. Kvällsaktivitet den 14 augusti med kvällsmat, max 200:- 

Boende kan bokas på hotell eller på folkhögskolan 0143-15704 och betalas direkt på plats. Det finns ett antal rum reserverade för kursdeltagare på folkhögskolan. Ange att du hör till denna kurs vid bokning. Bäst att vara ute i god tid!

Målgrupp:
14 augusti: Alla som sjunger med barn och önskar inspiration och repertoar.
15 augusti: Kyrkomusiker som önskar ny inspiration i körarbetet

Antal platser: Måndag: 70 platser Tisdag: 40 platser

Anmälan: Senast 30 juni via denna länk 

Kursen ingår i MSS – Mötesplats mellan stift och student

Kursadministration och avbokningsregler