En grön fullsatt buss.
Foto: Illustratör Susanne Engman

Kyrkorummet som församlingens rum – en inspirationsresa för ideella och möjliggörare, 25 augusti 2023

En dagsutflykt till fyra kyrkor i östgötadelen av Linköpings stift. Vi åker på kyrksafari och upplever rummens olika förutsättningar, möjligheter och rikedom.

Är du en av de ideella eller anställda som älskar ditt kyrkorum? Då ska du titta hit! Nu gör Linköpings stift några särskilda satsningar på ”Kyrkorummet som församlingens rum”. Kyrkorummen är ju rum där vi lever våra liv i församlingen – rum för vardagen, riterna och relationerna. Hur kan vi stimulera barns och vuxnas nyfikenhet och hemkänsla i de olika kyrkorummen och lära oss mer om kyrkornas historia och möjligheter idag?

Program

Under dagen besöker vi Ask, Charlottenborg, Rappestad och Gammalkils kyrkor där vi får träffa aktiva ideella och anställda möjliggörare. Vi får smaka på kyrkopedagogik, konst och arkitektur, barnperspektiv och musik i de rum vi besöker. Lunch och förmiddagsfika ingår i resan.

Tid: 25 augusti kl. 9–17.30

Plats: Bussen utgår från Linköpings resecentrum och återvänder dit vid dagens slut.

Kostnad: 250 kr

Målgrupp: Ideella och anställda möjliggörare

Antal platser: Ca 40

Anmälan: Senast 6 juni via denna länk