Linköpings stift Besöksadress: Ågatan 65, 58222 LINKÖPING Postadress: Box 1367, 58113 LINKÖPING Telefon: +46(13)242600 E-post till Linköpings stift Webbplats

Indelning

Frågor kring indelning och omorganisation av våra församlingar, pastorat och samfälligheter är mycket aktuella i hela Svenska kyrkan. I vårt stift har vi därför tagit fram en indelningspolicy.

” Kyrkan behöver organisera sig så att organisationen i första hand befrämjar relationer och gemensamt liv. Det är en spännande och viktig utmaning i organisationsförändringarnas tid. Vi ska verkligen inte vara rädda för att förändra organisationen – det har kyrkan alltid gjort. Men de tre grundrelationernas liv måste vara centrum för våra val av modeller och metoder. Detta att se församlingen som en levande gemenskap av myndiga människor som lever kyrka i vardagen är ett annat perspektiv än att tala om församlingen som en organisation som ska lösa en uppgift. Här utmanar bilderna varandra. Det är gott. Och inga av bilderna är färdiga.” (Martin Modéus)

Läs mer om församlingsindelning