Earth Hour

Lördag den 24 mars är det dags för Earth Hour igen! Earth hour är ett tillfälle att markera omsorg för vårt hem, moder Jord, livet och skapelsen.

Linköpings stift deltar på en rad olika sätt i Earth Hour och redan under veckan innan själva dagen görs en hel del på olika håll i vårt stift för att uppmärksamma miljö- och klimatfrågor.

Här nedanför kan du hitta ett axplock men sök gärna upp din egen församling på webben eller på sociala medier för att se om det händer något just hos dig!

Läs gärna mer om Linköpings stifts miljö- och klimatarbete, inte minst i vår Klimatstrategi.

Earth Hour kan du läsa mer om på Världsnaturfondens hemsida.

evenemang 24 mars - earth hour

Earth hour-konsert med Magnus Bäcklund. Klosterkyrkan i Vadstena 20:00. Körer under ledning av Anna Gullman, stråkorkester och Nils-Peter Wagelyr på piano. Lennart Wallstedt visar bilder efter pärlorna i hållbarhetsarbandet. Efter konserten serveras fika på Pilgrimscenter.

Akustisk konsert och andakt med levande ljus för en hållbar skapelse. Östra Skrukeby kyrka 20:30.

Earth hour-konsert med tema miljö, skapelse och kärlek. Tranås kyrka 20:00. Maria Broman och Mattias Enell, ett flertal av pastoratets körer medverkar.

Konfirmanddag med tema hållbarhet. Skeda kyrka 16:30. Mat, mys, umgänge och samtal.

Basar, våffelfika och vandring. Kärna församlingsgård, Linköping 16:00.

Earth hour-konsert med inbjudna talare och eldshow. Linköpings domkyrka 19:15. Medverkande Länsrådet Kristina Zetterström, miljökommunalråd Rebecka Hofvenberg och biskop Martin Modéus. Fairtradeutställning.

Utställning om Fairtrade. Linköpings domkyrka, hela dagen.

Earth hour-konsert. Hedvigs kyrka, Norrköping 19:30. Novakören under ledning av Anna Sköldh, gästartister, konfrencier Per Holmgren.

Earth hour-konsert. Åtvids stora kyrka 20:00. Chorus mix tvid och Grebo, flöjtelever, Ungdomsgruppen mm.

Earth hour med stämningsfull musik och fika. S:t Laurentii kyrka, Söderköping 20:00.

Earth hour-lovsångsmässa. Skeda kyrka 20:30.

Earth hour i Hult. Hults kyrka 20:30. Stilla samling.

Ljusgudstjänst. Kärna kyrka, Linköping 20:30.

evenemang under veckan

HELA VECKAN

19–25 mars pågår Earth Week i Vadstena med en mängd olika  arrangemang. Läs hela programmet här!

MÅNDAG 19 MARS

Invigning av den nya pilgrimscykelleden. Vadstena pilgrimscentrum 13:00. Fika och visning av elcyklar.

Meditation i Hedvigsgården. Hedvigsgården, Norrköping 18:00.

Existensiell film med samtal. Ödeshög församlingshem 18:30.

Meditation i Slaka. Slaka kyrka 19:00.

Kristen djupmeditation. Linköpings domkyrka 19:00.

TISDAG 20 MARS

Gör ett hållbarhetsarmband och följ med på en kort pilgrimsvandring. Vadstena pilgrimscentrum 15:00.

Pilgrimsvandring. St Lars kyrka, Linköping 9:00.

Kristen djupmeditation. Tranås kyrka 17:30.

Meditation. Lommaryds kyrka 17:45.

ONSDAG 21 MARS

Miniföredrag om Earth hour. Hedvigs kyrka, Norrköping 11:45.

Vandra i fastetid. Tranås församlingshem 11:00.

TORSDAG 22 MARS

Lunchmeditation i Hedvigs kyrka. Hedvigs kyrka, Norrköping 12:10.

Andhämtning, s:t Petri, lättlunch och samtal om inre hållbarhet. S:t Petri kyrka, Västervik 12:10.

Recykling/hantverksgrupp. Anskarskyrkan, Linköping 13:00.

Kristen djupmeditation. S:t Laurentii kyrka, Söderköping 18:30.

FREDAG 23 MARS

Kvällsmässa i klosterkyrkan med tema hållbarhet, fika. Klosterkyrkan i Vadstena 18:00.

Filmvisning av filmen HOME. Klosterkyrkan i Vadstena 19:00.

BEAT Earth, ungdomskväll. Linghems församlingsgård 20:00. Talkshow, lekar, lovsång, mässa, fika. Läs mer!

Utställning om Fairtrade. Linköpings domkyrka, hela dagen.

Earth hour-konsert. Borgs kyrka, Norrköping 19:00.

Meditation i Hedvigsgården. Hedvigsgården, Norrköping 10:00.

Vandring kring åbackarna. Matteus kyrka, Norrköping 11:00.

SÖNDAG 24 MARS

Earth week konsert med Magnus Bäcklund och Ödeshögs projektkör och församlingens barnkör. Stora Åby kyrka 18:00. Lennart Wallstedt visar bilder kring de sju pärlorna i Pilgrimskransen.