Församlingspedagog

Om du väljer att arbeta som pedagog i Svenska kyrkan är din uppgift att skapa lärande miljöer i olika sammanhang. All verksamhet i församlingen bygger på en tilltro till människan, att alla har något att bidra med och att alla har möjlighet att utvecklas.

Lärande är en livslång process som startar i behov, önskan och längtan. Trons växt uppstår i mötet mellan människors livskunskap och kunskap om kyrkans tro och tradition.

Den pedagogiska uppgiften är av avgörande betydelse för kyrkans liv. En församlingspedagog kan arbeta bland barn, ungdomar och vuxna, med personal och ledarutveckling, studie- och utbildningsfrågor, verksamhetsutveckling och informationsarbete. De flesta av dessa uppgifter sker i samspel med de övriga i församlingen.

Peter Eriksson

Stiftspedagog