Att arbeta i Svenska kyrkan/Studentinfo

Här presenteras fyra av de många yrken som finns inom Svenska kyrkan: församlingspedagog, kyrkomusiker, diakon och präst. För dessa yrkesgrupper har Svenska kyrkan ett särskilt utbildningsansvar.

För dig som redan studerar:
Aktuell information om Mötesplats stifts och student finns här!

Församlingens arbetslag har tillsammans ett stort och viktigt uppdrag att möta människor i livets alla skeden, i tro och tvivel, i glädje och sorg. Det sker en bred samverkan med samhällets olika institutioner såsom skola, socialtjänst, fängelser och sjukhus. Samverkan sker också med en mängd frivilliga organisationer.

Under utbildningstiden och naturligtvis även senare i yrkeslivet förväntas ett regelbundet deltagande i Svenska kyrkans gudstjänstliv och ett eget andaktsliv. Vi uppmuntrar också till samtal om tro och liv med någon erfaren kristen. För att bli församlingspedagog, kyrkomusiker, diakon eller präst ska du vara döpt, konfirmerad och medlem i Svenska kyrkan.

Om du funderar på att bli pedagog, kyrkomusiker, diakon eller präst är det bra att så snart som möjligt ta kontakt med de rekryteringsansvariga i Linköpings stift.
Emma Malmström

stiftsadjunkt för konfirmand, Stiftsadjunkt för rekrytering

Karin Wall Källming

Stiftsmusiker