Linköpings domkyrkopastorat

Prata med oss

Kontakt

Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Volontäråret

för dig mellan 18 - 25 år

Vem kan göra Volontäråret och vad är dess syfte?
Volontäråret är till för ungdomar som är mellan 18-25 år som vill göra en meningsfull insats för sina medmänniskor och för Svenska kyrkan i Linköpings domkyrkopastorat. Syftet är också att ungdomen ska få en inblick i kyrkans olika verksamhetsområden och få utrymme till reflektion kring livet och tron.

Syftet för volontärarbetsplatsen är att få in en ung människas perspektiv i sin verksamhet och samtidigt erbjuda dem en möjlighet att undersöka vad det innebär att arbeta inom Svenska kyrkan.

Det krävs inga speciella förkunskaper för att göra Volontäråret, men volontärerna måste ange två referenter i ansökan, varav en ska ha kyrklig anknytning.

Hur ser ett volontärår ut?
Sista ansökningsdag för volontärer som söker Volontäråret är den 28 maj 2018.

Volontäråret ger möjlighet att få en inblick i kyrkans olika verksamhetsområden och få utrymme till reflektion kring livet och tron, samtidigt som man får göra en meningsfull insats för sina medmänniskor.

Under juni intervjuas de sökande och i slutet av juni tas beslut om antagning. Den som antagits ska sedan göra ett arbetsplatsbesök så att både volontären och arbetsplatsen ska få en bild av varandra. I slutet av juni ska både volontären och arbetsplatsen var för sig ge besked om de accepterar förslaget eller inte. Efter det är volontärplaceringen definitiv.

Volontären börjar sitt volontärår den 20 augusti 2018 och avslutar volontäråret den 16 juni 2019.

Välkommen med din ansökan!

Ansökningshandlingar

Mer om volontäråret i Linköpings domkyrkopastorat 

Har du frågor - kontakta Frida Carlsson

013 - 20 50 36
Frida Carlsson