Ungdomsprojektet BEAT

Gemenskap, Tro, Kreativitet, Ansvar, Utveckling. Arrangeras av unga ledare för ungdomar.

BEAT

BEAT står för viljan att använda talang och kreativitet för att
skapa projekt som ärar Gud och sätter Jesus i centrum.

Vad kommer namnet BEAT ifrån?

Namnet kommer från det engelska ordet beat som betyder takt eller slag. Flera slag av olika stil kan skapa det mest fantastiska stycket.  På samma sätt är det med BEAT, namnet vill påminna oss om att vi har olika talanger och färdigheter, när vi ärar och lovprisar Gud tillsammans genom dessa färdigheter kan de mest fantastiska saker hända.

Vad krävs för att projektet ska få ha namnet BEAT?

1. Att tron ska vara i centrum genom hela projektet. Även under förberedelser och efterarbete. Vi behöver ständigt påminna oss om att vi gör BEAT för att både vi och andra ska få chans att möta, följa och formas av Jesus.

2. Att arbetet med ett projekt ska verka för att utveckla de inblandade personernas talang och kreativitet. Praktisk ska arbetet ske i arbetsgrupper efter personernas intressen och projektets avsikt. Varje arbetsgrupp ska ha minst en person som är med i ledningsgruppen för projektet.

3. Att grundstrukturen följs. Varje projekt ska ha ett tema som genomsyrar projektet och innehålla
-          En gemensam aktivitet (t.ex. talkshow, tävling, lek, spel)

-          En gemensam andakt eller mässa

-          En gemensam stund av nätverkande (t.ex. fik, lek, dansgolv, skapande aktivitet. Denna kan vara under ”under mindre ordnade former”).

4. Att de grafiska riktlinjerna hålls. Riktlinjerna uppdateras kontinuerlig på BEAT Sverige (Facebook).

5. Att det meddelas till BEAT Sverige att projektet genomförs och information om projektet.

Förslag på arbetsgrupper: teknik, andakt/mässa, drama, lovsång, fika, talkshow.

Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar…

Matteusevangeliet 28:19

Jonathan Westerling

Jag var med och skapade projektet BEAT för att ungdomar i kyrkan ska få chans att utveckla och använda sin kunskap och kreativitet för att skapa projekt som ärar Gud och sätter tron i centrum.

Jonathan Westerling

Genom årens BEAT-projekt har vi fått se ungdomar växa och utvecklas, både i sina gåvor och i sin tro. Vi har fått se ungdomar som tagit ett helhetsansvar och lett både arbetet med produktion och gestaltning i form av scen, bild, ljud och ljus men också som ledare genom att ha ansvar för program och genomförande av talkshow, andakter och lovsång.

Att ha fått vara med och se denna utveckling har varit en riktig välsignelse och jag ser verkligen fram emot att se hur BEAT kommer att utvecklas i framtiden.

Guds frid / J

Anna Westerling